Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Nemzetközi néptánc- tábor Kapuváron

Első alkalommal rendezték meg a kapuvári nemzetközi néptánctábort. A honi táncosokon túl cseh és szlovák vendégek is érkeztek a kapuvári vendégházba. Az egyhetes rendezvény alatt – élő zenei kísérettel – a környék hagyományaival ismerkednek a résztvevők.
– Hétfőtől a hét végéig tart az első Nemzetközi Rábaközi Néptánctábor Kapuváron, az Erzsébet utcai vendégházban – mondta Csitei Gábor, a rendezvény egyik szervezője és házigazdája. A pályázati pénzből és a résztvevők befizetéseiből megszervezett táborba az ország szinte minden részéről érkeztek vendégek, de jöttek csoportok Szlovákiából és Csehországból is. – A 16–26 éves fiatalok nemcsak a táncokkal foglalkoznak, hanem egymás kultúrájával is ismerkedhetnek – jelentette ki a másik szervező, a dunaszerdahelyi Nagy Melinda. Az Erzsébet utcai vendégházba közel százötven fiatal érkezett, akik tizenkét táncoktató felügyelete mellett rábaközi, csallóközi és szigetközi táncokat tanulnak az egy hét alatt. A rábaközi táncokon belül külön településekre bontják le a néptánc lépéseit. A fiatalokat három zenekar kíséri az egy hét alatt. Céljuk, hogy a rábaközi táncokat végre a legméltóbb helyen, a Rábaközben tanulják meg a fiatalok.
Kóczán András, a szervezőbizottság tagja kijelentette: szándékaik szerint a jövőben visszaadják a látogatást a külföldi vendégeknek, így Csehországban és Szlovákiában az ottani néptánccal ismerkedhetnek majd a magyar fiatalok.
Magyar Attila, az egyik ötletgazda hangsúlyozta, a tábor programjai szervesen kapcsolódnak a hét végi Kapuvári Napok rendezvénysorozatához, a néptánctábor programja egy ma esti nemzetközi néptáncgálával zárul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vár a Nádor aluljáró átadásától?

Tovább olvasom