Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta Még több cikk.

Orbán: előrehozott választás lehet az eredmények után

Orbán Viktor szerint előrehozott választás is lehet a következménye, ha a Fidesz nagyarányú győzelmet arat a vasárnapi európai parlamenti választásokon.
A Fidesz elnöke az RTL Híradónak adott exkluzív interjújában azt mondta, bravúros eredménynek tartaná, ha megszereznék a szavazatok felét. Orbán Viktor beszélt arról is: még erősebben fogalmazott volna, ha előre tudja, mekkora botrányt kavar Szlovákiában korábbi kijelentése. A pártelnök nemrég azt mondta: vasárnap az is eldől, a Kárpát-medencei magyarok mindösszesen hány képviselőt küldenek a brüsszeli parlamentbe.

A Fidesz elnöke szerint az európai parlamenti választás belpolitikai választás is lesz, mert az emberek kihasználják a lehetőséget, hogy elmondják véleményüket a belpolitikai helyzetről. Orbán Viktor azt mondta: Magyarországon az embereknek elegük van mindabból, ami történik, és változást akarnak. A pártelnök szerint, ha úgy tetszik, egyfajta bizalmi szavazás is lesz ez, ahol a magyar kormányról is szavazunk. Az előrehozott választás pedig a kormányzó pártok érdeke is, mert, ahogy megy az idő, úgy nő velük szemben az ellenállás és a harag.

Orbán Viktor arról is beszélt: Magyarországon elég hektikus a részvétel a választásokon, de már az előrelépés lenne, ha a korábbi EP-választás 38 százaléka fölött lenne. Ha a leadott voksok 50 százalékát a Fidesz szerzi meg, akkor mi azt egy nagyon szép, bravúros eredménynek tartaná - tette hozzá. A pártelnök úgy fogalmazott: nem tartja kizártnak az ennél több voksot sem, ami egy komoly ajándék és egy komoly biztatás lenne. Orbán Viktor szerint ugyanis a Gyurcsány - Bajnai korszakkal szemben egy szélesebb összefogás jött létre, mint a rendszerváltás parlamenti választásán, ráadásul az emberek képesek zárójelbe tenni pártállásukat is, amikor változást akarnak.

A szlovák parlament szerdai rendkívüli ülése kapcsán a Fidesz elnöke azt mondta: ha tudta volna, hogy ez lesz, akkor sokkal határozottabban és hosszabban beszélt volna Esztergomban. A reakciót egyébként a politikai szórakoztatóipar részének tekinti. Úgy fogalmazott: az élet tényein nem lehet változtatni, nem csak Magyarországon élnek magyarok, hanem az egész Kárpát-medencében. A közös kultúra, nyelv és történelem a határoknál is fontosabb, erről szól az Unió - tette hozzá. Orbán Viktor kijelentette: meg fogja erősíteni Magyarországot és a határon túli magyarokhoz fűződő kötelékeket, a jövőben pedig az ő érdekeiket fogja képviselni.

Olvasóink írták

 • 12. Power 2009. június 05. 16:56
  „Franciaországhoz képest itt még gyermekcipőben jár a demokrácia, melyet rendszeresen sárba tipornak a hatalom gyakorlói. Ehhez is megfelelő érettség kell. Az "elöregedő" magyar társadalomnak nehéz kivetkőznie a 40 éves szocializmusból.
  Bízzunk benne, hogy most sikerülni fog. Előrehozott választások nélkül minden marad a régiben, tovább haladunk lefelé a szakadék szélére.”
 • 11. Fiúk_a_bányában 2009. június 05. 15:41
  „"A reakciót egyébként a politikai szórakoztatóipar részének tekinti."

  Felvidéki magyar barátaimtól tudom, milyen jól szórakoznak.
  Ennyit a rögzült orbáni cinizmusról, ami legkésőbb jövőre kormányerőre emelkedik.
  Szebb jövőt!”
 • 10. Fiúk_a_bányában 2009. június 05. 15:38
  „"Orbán Viktor beszélt arról is: még erősebben fogalmazott volna, ha előre tudja, mekkora botrányt kavar Szlovákiában korábbi kijelentése."

  És ettől még jobb lenne a kinti magyaroknak.
  Bravó, Vitya, csak így tovább, a bölcsesség lenini út-ján.”
 • 9. igazságkereső 2009. június 05. 13:55
  „Gazfickó 2009.06.04. 22:08 és ugyancsak Gazfickó 2009.06.05. 13:39 Szeretném megkérdezni Tőled,hogy a Gyurcsány-Bajnai -Lendvai hármast miért hagytad ki a Csillagba történő jegyváltásból? Talán a sok elvonás és adó miatt már nem tellett többre,jegyre? Egyébként jól vagy??!!”
 • 8. Gazficko 2009. június 05. 13:39
  „Ja.. És ma este 7 órakor a Széchenyi téren fogja osztani az észt a dakota.

  Követelem,hogy takarodjon a fenébe a dakota”
 • 7. KolomparBeyonce 2009. június 05. 11:42
  „Sot meg az is lehet az ep valasztason elert elsopro fidesz gyozelem eredmenye hogy lemegyek a boltba es veszek 1 kilo kenyeret, vagy barmi mas ...”
 • 6. rhyyy 2009. június 05. 09:38
  „Miről szóljon még ez az egy kib..tt ep választás?????

  Ha akarja, hogy 100Ft alá vigyük a sört, szavazzon a fideszre,
  ha elege van hogy a boltban egyáltalán fizetnie kell, szavazzon a fideszre
  ha elege van a lepukkant vonatokból, szavazzon a fideszre és csak IC színvonal lesz
  ha elege van, mert melege van. gyurcsány miatt van a szárazság is, szavazzon a fideszre

  óóóóó és ha elege lenne orbán viktorból, akkor is szavazzon a fideszre. Ha megválasztják, akkor nem fog utcán szónokolni, a nép közé menni, nem látjuk majd a köv választásig.

  Elég volt a FIDESZből. ELÉG”
 • 5. Power 2009. június 05. 07:15
  „Nagyon remélem.”
 • 4. Neszemetelj! 2009. június 04. 22:54
  „Mibe van ez az ember?
  Néztem a riportot, iszonyatosan gusztustalanul fellengző, flegma egy fickó ez a Viktor!
  Ki a fészkes*** adja erre a voksát?
  Még erősebben fogalmazott volna? ...már így is jól megkavarta a szart egész európában. A legdurvább az, hogy még élvezi is..., sőt büszke rá!
  Semmi tartása nincs ennek az embernek!!! Semmi!!!”
 • 3. Yucca 2009. június 04. 22:23
  „Ez a dumája már elég unalmas, -- kíváncsi leszek, utána miket magyaráz majd bele az EP választásba.”
 • 2. Gazficko 2009. június 04. 22:08
  „Szivesen megveszem dakotának a jegyet amivel bevonulhat a Csillagba(csak aztán maradjon is ott)”
 • 1. kissjohn 2009. június 04. 21:35
  „Ez az ember elmebeteg? Mi köze a kettőnek egymáshoz?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics: Van, aki a lelki Trianont támogatja

89 éve elképzelhetetlen volt, hogy lesz magyar, aki valaha belenyugszik a trianoni veszteségbe, a… Tovább olvasom