Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Orbán: Már nincs értelme válságkormányt felállítani

A Fidesz elnöke elmondta, egymillió embernek kellene munkába állnia a következő években ahhoz, hogy a gazdasági helyzet javuljon.
A Fidesz nem támogatja a Magyar Demokrata Fórum konstruktív bizalmatlansági indítványát, mert egy évvel a választások előtt nincs értelme válságkormányt felállítani - mondta el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Orbán Viktor pártelnök. Hozzátette, most csak az előrehozott választások jelenthetik a megoldást a bizalmi válság feloldására.

A Fidesz elnöke elmondta, egymillió embernek kellene munkába állnia a következő években ahhoz, hogy a gazdasági helyzet javuljon. Ehhez pedig csökkenteni kellene a járulék- és adóterheket. A társadalombiztosítási járulékot legalább tíz százalékkal kellene mérsékelni. Orbán Viktor hozzátette: egyelőre többkulcsos adórendszerben gondolkodnak, de vannak a Fideszen belül olyanok is, akik az egykulcsos rendszert támogatják inkább. Beszélt arról is, hogy elképzeléseik szerint azoknak, akik gyerekeket nevelnek és dolgoznak, a mostaninál egyszerűbb lenne az adózása, és több pénz maradna a zsebükben.

Orbán Viktor szerint a nyugdíjakat meg kellene tartani reálértéken. Hozzátette: a végső cél az emelés, de ahhoz jelentős gazdaságélénkítésre lenne szükség. Úgy véli, ha már egyszer megadták, a 13. havi nyugdíjat meg kellene őrizni.

A Fidesz elnöke szerint az egészségügyben most nem használják elég hatékonyan a forrásokat. Szerinte ezen javítani kellene, és hosszabb távon mindenképpen pótolni kellene az onnan kivont pénzeket.

Olvasóink írták

 • 18. flexsnake 2009. március 11. 21:04
  „9. hozzászólás legal 2009.03.11. 01:26
  A nyilvántartások olyanok mint mondjuk a pc-k oprendszere.
  Én windows alatt vagyok de mondjuk a szomszéd mac alatt dolgozik...
  Akkor hogyan szinkronizáljuk mikor egyrészt más rendszeren vagyunk és másképpen is tároljuk azt?
  Nincs egy egységes adatbázis. És ez az egész országra igaz.
  Pl: a bankok két adatbázissal dolgoznak külön van számla adatbázis, külön kártya. Kimegy a megszűnt címedre az új kártyád mert a két adatbázist nem tudják összehozni egymással. Most képzeld el milyen káosz van egy hivatalban ha kimegy egy 5éves gyereknek a felszólítás hogy nem csinálta meg az adóbevallását...
  Ezért történhetnek meg olyan dolgok hogy el vagy tiltva a vezetéstől de érvényes jogosítványod van....
  Olyan vállalkozók dolgoznak közbeszerzésen hogy van 2 bejelentett munkásuk de akkora volumenű munkákat végeznek mint pl: irodaház...
  Ebben az országban bármit meg lehet csinálni. Egyszerűen nyomon követhetetlen :)”
 • 17. Boytronic 2009. március 11. 08:39
  „Kedves "legal"Én nem mondom hogy nem "tetszetős"amit mondasz,ill.idézel,de próbáld meggyőzni erről azt a párszázezer embert akiknek nincs megélhetésük,munkájuk,szólamokkal nem laki jól a "család"!!”
 • 16. legal 2009. március 11. 08:24
  „Kedves Boytronic Orbán Viktor azt válaszolta erre a Kálmán Olga által is feltett kérdésre, hogy hit kell ahhoz, hogy az ember higgyen saját elképzelése megvalósíthatóságában. Ezt teszi ő maga is és a jelenleg ellenzékben lévő, másként gondolkozók közössége. Nincs értelme, ha az ember belenyugszik a reménytelenbe, az egysíkúságba.”
 • 15. Boytronic 2009. március 11. 08:15
  „Az a baj kedves"legal"hogy mi egy "süllyedő hajon"vitatkozunk minderről és ez a lényeg,Öszöd után mekkora "bunkócsapás"kell még hát mire ,kire hitelezzek bizalmat,mikor és hogy "fehéritik ki a gazdaságot amikor a felső vezetés is "saras"sok mindenben,ha a hétköznapokat nézed:-mitől lesz itt biztos megélhetés amikor három vagy több diplomásoknak sincs alternativa?Nem vagyok Fideszes nehogy úgy látszon egész egyszerűen nem látom hogy hogy megyünk ebből ki, és ki az a politikus akinek még hitele van ebben az országban????....Ha te tudod akkor neked kell indulnod a programoddal!!!:::)))”
 • 14. legal 2009. március 11. 08:03
  „Az is a fontosabb dolgok közé tartozik, amit Kálmán Olga feszegetett, hogy t.i.: Tessék, a Fidesz álljon elő egy jobb költségvetéssel, akkor eldönthető, melyik megoldás a jobb; erre mit válaszolt Orbán Viktor. Ime a lényeg. "Nézze, az ellenzék nincs abban a helyzetben, hogy ismerjen minden adatot, amely egy kormányzati felelősséget vállaló pártnak a rendelkezésére áll. Itt van például az önkormányzatok hitelei dolga: kívülről nem ismerjük - ezt csak a választást követően ismerhetjük meg, ha oda kerülünk - mennyi összegre szól állami garancia a kb. tudható 1000 milliárd hitelállományból? 400 milliárd? 500 milliárd? Számtalan, az ellenzék által nem tudott kötelezettség van folyamatban a háttérben." Tegyem hozzá a mai hírt: Gyurcsány Ferenc Putyinnal üzletel a déli gázvezeték megépítéséről. Hogyan dolgozhat, s állhat elő az ellenzék konkrét költségvetéssel?”
 • 13. legal 2009. március 11. 07:23
  „Ami a gazdaság kifehérítését illeti, előző hozzászólásomban említést tettem a szürkegazdaságban dolgozók kiszűrésére. Nézzék, példaként álljon előttünk, miként szűrte meg az állam szinte hónapok alatt a társadalombiztosítást nem fizetők körét. Azonnal előkerült több százezer járulékot nem fizető polgártársunk. És nem halt bele senki.”
 • 12. legal 2009. március 11. 07:15
  „Nézzék, Orbán Viktor valóban megbeszélte Kálmán Olgával, hogy az egymillió munkavállaló jelentős fedezet aránya a szürkegazdaságban van, azokat kívánják bevonni a legális munkavállalók körébe. Az ATV honlapján megnyitható a beszélgetés felvétele. Vissza lehet hallgatni.”
 • 11. micsibucsi 2009. március 11. 06:37
  „Viszont egy szakértőkből álló kormányra már égetően nagy szükség lenne! Ezt most egyik oldalon se látom igazán, pedig erre a szemléletre kellene kampányt kihegyezni, nem az suta ígéretekre!
  Uff-Off”
 • 10. Boytronic 2009. március 11. 06:17
  „Egymillió embernek kérem a semmiből honnan lesz munkahelye,de ezt már flexsnake is kérdezte,hihetetlen ez az ember hogy vegye igy komolyan bárki is amit mond,a gazdaság nyomorban,ő meg nyugdijemelésről real jövedelem emelkedésről hinti az igét!!Biztos hogy egy országról beszélünk????......Fárasztóan szomorú!!!”
 • 9. legal 2009. március 11. 01:26
  „Függetlenül az Orbán Viktorral történt interjútól tényleg felvetem, az államgépezet miért nem találja módját a szürke vállalkozások "megrostálásának". Van egy viszonylag precíz népesség nyilvántartásunk. Van egy precíz nyugdíjas nyilvántartásunk. Van egy precíz APEH listánk. Szóval, nem lehetne összefésülni az adatokat, legalább nagyjából megszürni az adatokat, mely háztartások élnek jövedelem nélkül. Egy stratégia alapján körülnézni. Az államnak kellene sokkal kezdeményezőbbnek, rámenősebbnek lennie.”
 • 8. flexsnake 2009. március 11. 00:24
  „Persze, most már ne tegyen senki semmit. Minek? Ugyis itt a világvége. A fidesz baszik ellátni a feladatát vagyis az ellenzéket képviselni.
  Több mint egy éve semmiben nem voltak partnerek. Sőt nem csak egy éve. Mióta Gyurcsány ott a túloldalt nem is csinálnak semmit.
  De meg lehet érteni, vikike már arhív felvételeken azon aggódott ha egyszer fecó lesz az ellenfél, nem fog tudni tenni semmit, akkor bevallotta őt nem lehet egyszerűen legyőzni. Ez be is igazolódott. Nagy ívben tojik arra hogy róla mit mondanak :D Na ezért hülye a fidesz. Mert nem csak hogy nem tud de már nem is akar úgy csinálni mintha tudna.
  Nem tünt fel hogy orbán utcára vitte a politiokát? Kétségbeesve próbálkozott hogy legalább az emberek elött valamit érjen, mert a parlamentben már nem tud tenni semmit. Most újra kampányol, hátha majd a böszmétől megfáradt ember visszaszavazza a bandáját. Ez a szekér már elment. Ő is megmutatta hogy királyként se jó ez a böszme is. Kifogytunk királyból. Majd Mátyást is klónozni kéne hogy legalább legyen valami király aki még nem játszotta el a bizalmat.”
 • 7. flexsnake 2009. március 11. 00:17
  „Igen, így valóban kinő a kolbászkerítés.
  Amennyiben az építőipar és a kereskedelem tele lesz olyan munkáltatókkal akik rohannak bejelenteni az alkalmazottaikat, el is hiszem.
  De ezek akkor sem tennék ha nem kellene utánuk fizetni semmit...
  Nem a maszekolók miatt szar a helyzet. Azért szar mert úgy dolgoztatnak embereket hogy azok azt hiszik be vannak jelentve.
  Kimegyek egy építkezésre és 100 emberből 99 szerte-széjjel fut. A maradék egy meg azt hitte be van jelentve.
  A fidesz majd csinál csodát vagy agymosást. Meg majd emelünk orbánnak oltárt is...
  Ugyan..”
 • 6. legal 2009. március 11. 00:16
  „Egyébként e rövidre fogott hírügynökségi tudósítás nem említ egy fontos tématerületet, nevezetesen Orbán válaszát és nézetét Kálmán Olga azon feszegetésére, hogy a Fidesz ellenzékből miért nem támogatja a Gyurcsány kormányt? Orbán jól felelt: a kormány mindent megtehet, ami az állam vezetéséhez kell, hiszen többségi szavazata alapján bármit megtehet, tervezhet és végrehajthat. Nem az a dolga az ellenzéki pártnak, hogy mondogassa a kormánynak, hogy ezt tegye, azt tegye, meg így tegye. Ha nem képes többre, akkor adja vissza a kormányváltás feletti döntést a választók kezébe. Amiként a Fidesznek más a közgazdasági vezetés filozófiája, az MSZP hasonlóan gondolkozik, utasítja el az ellenzék megközelítés filozófiáját. Jól mondta Orbán, miért kellene feladnia nézetrendszerét csak azért, hogy tovább húzza a jelenlegi kormány agóniáját. Most már - egy évvel a hivatalos választások előtt - semmi értelme nincs gondolkozni egy szakértői kormány összetákolásán. Ez még aktuális volt az öszödi beszéd elhangzásakor, de most már túlhaladt rajta az idő.”
 • 5. legal 2009. március 10. 23:58
  „Tisztelt 4. hozzászóló láthatóan nem nézte az adást, különben hallhatta volna, hogy az elkövetkezendő tíz év távlatban egyrészt a szürke gazdaságból, másrészt új munkahelyek teremtése által jönne ki az egymillió gyarapodás. Ennek így van realitása. A rendszerváltáskor hirtelen rokkantnyugdíjba került közel egymillió ember helyett felnövekvő generációból pótlódhat az aktív állomány. Egyébként a szürke gazdaság kifehérítése módszertanát kellene kialakítania a bürokratikus államgépezetnek, mert a szürke gazdaságban dolgozó egyszerű állampolgárok legtöbbje eljárás tájékozatlansága okán van a legális rendszeren kívül. Ez a helyzet. Ha valami hivatal kapcsolatba lépne a rendszerben nem nyilvántartott, de aktív korú mondjuk maszekolásból élő emberekkel, bevezetné őket egy egyszerű nyilvántartásba, úgy célt érnénk. De ma a hivatal várja, hogy minden, bürokratikus rendszertől félő, abban járatlan szerencsétlen önmagától fedezze fel az önadózás, tb fizetés mikéntjét.”
 • 4. flexsnake 2009. március 10. 22:46
  „,,A Fidesz elnöke elmondta, egymillió embernek kellene munkába állnia a következő években ahhoz, hogy a gazdasági helyzet javuljon."
  Ahhoz kellene 1millio munkahely is nem? Ja úgy már nehéz...
  Ez a fickó mást sem csinál csak hülyeségekkel dobálózik. Igen, előrehozott választások, meg fidesz kell hatalmon, közben már azt is elmondta hogy végülis ők sem tudnak semmit tenni...
  Fasza. Esetleg engem is válasszanak meg és ugyanígy semmit én is tudok csinálni, sőt még úgy is csinálok mintha erőlködnék.”
 • 3. comet 2009. március 10. 22:42
  „a kormányváltásról nem pampogni kell hanem tenni is érte. Ki kell hívni az embereket az utcára ha máshogy nem megy, minél később annál roszabb.”
 • 2. aranka2 2009. március 10. 22:03
  „Néztem a műsort. Mindenki tudja, hogy az ATV nem fideszbarát, sőt. Orbán most másodszor ült szembe Kálmán Olgával, egy igen kiváló, nem beszari riporterrel, jól tette. Most is bebizonyosodott: valóságos, kemény kérdésekre kell válaszolni, az ostoba, seggnyaló mikrofonállványok előtt a legjobb debattőr politikus is csak szánalmas báb. Ez a beszélgetés balról hozott szavazókat Orbánnak (sajnálom, de így van)”
 • 1. morci 2009. március 10. 21:55
  „Akkor.....Hajrá!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány 280 milliárddal csökkenti idei kiadásait

Közleménye szerint a kabinet az elmúlt időszakban több mint 50 olyan intézkedésről döntött, amely a… Tovább olvasom