Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

ORTT: átmeneti díjmérséklés a kisebb rádióknak

Negyedével csökkenti a kisebb vételkörzetű rádiók jövő év első felében fizetendő koncessziós díját a médiahatóság; az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) előző napi döntéséről csütörtökön tájékoztatott az ülések több állandó résztvevője.
Közlésük szerint azok a helyi és körzeti adók élhetnek a lehetőséggel, amelyeknek nincs díjtartozásuk, vagy heteken belül rendezik azt.

(A médiatörvény helyi adóként definiálja a maximum százezres - vagy egy városon belül legfeljebb félmilliós - vételkörzetű adókat, míg körzetiként azokat a médiumokat említi, amelyek ennél több, de az ország népességének felénél kevesebb embert érnek el potenciálisan.)

A gazdasági válság kitörése óta vagy tucatnyi adó kért koncessziósdíj-csökkentést az ORTT-től; ezek közül csak a Juventus Rádió kérelmét fogadta el az ORTT, amely a többi kérelmezőt arról tájékoztatta, hogy nem egyenként tárgyalják beadványukat.

Júliusban beszélt arról az MTI-nek Majtényi László, az ORTT - azóta lemondott elnöke, hogy őszre születhet meg a koncepció, amely összegzi a rendelkezésre álló tapasztalatokat; ennek alapján az ORTT "ha szükséges, beavatkozik", és megmenti azokat a műsorszolgáltatókat, "amelyek megszűnése nagyon káros lenne".

"A beavatkozásba valamilyen normatív elemet kell vinni" - tette hozzá akkor, azt hangsúlyozva, nem egyedi döntésekre van szükség, hanem arra, hogy homogén médiapiaci csoportokat kezeljenek egységesen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már áll a sorompó a Tubesre vezető úton

Lezáratta a pécsi önkormányzat a Tubesre vezető utat csütörtök reggelre. Tovább olvasom