Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Pénteken leteszik esküjüket a nemzetvédelmi egyetem végzett tisztek

Augusztus 20-án, pénteken ünnepélyes esküt tesznek a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett ifjú tisztek a közjogi méltóságok, valamint az ország nyilvánossága előtt Budapesten a Hősök terén - közölte a Honvédelmi Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.
A tárca közleménye szerint idén összesen 69-en kapnak hadnagyi rendfokozatot, köztük 11 nő. Az avatási ünnepség kiemelt mozzanataként az esküt előmondó honvédtiszt a tiszttársak által aláírt eskü névjegyzékét nyújtja majd át Schmitt Pál köztársasági elnöknek, a Magyar Honvédség főparancsnokának - írta a tárca.

Ludovikás hagyományokat felelevenítve, az ünnepség új elemeként, idén először tiszti szablyával díszelegnek majd a honvédtisztek, amelyet Hende Csaba, honvédelmi miniszter adományozott a leendő tiszteknek. Kiemelték: a díszzászlóalj egyik százada a tisztjelöltek új díszegyenruháját viseli majd. Az eskütételt követően pedig a tisztek megkoszorúzzák a Hősök Emlékkövét.

A program szerint 9:45-től katonazenével szórakoztatják a közönséget a budapesti és vidéki zenekarok, mialatt az Oktogontól a Hősök terére vonulnak, ahol 11 órakor kezdődik a tisztavatás. Ezen kívül lesz még technikai bemutató, az ünnepség közben pedig helikopterek és repülőgépek repülnek majd át a tér fölött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirabolták a pusztakovácsi takarékszövetkezetet

Kirabolták a pusztakovácsi takarékszövetkezetet csütörtökön, a tettes fegyvernek látszó tárggyal… Tovább olvasom