Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -5°C | 1°C

Százötvenmillióba került Budapest hómentesítése

A múlt hét végén leesett nagy mennyiségű hó eddig mintegy 150 millió forintba került a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-nek (FKF) - írja a szerdai Napi Gazdaság.
A gazdasági napilapnak Horti Zsófia FKF-szóvivő elmondta, hogy a 150 millió forintból 20 millió forint a gépek üzemeltetési költségét, 90 millió a felhasznált hintőanyagot, a fennmaradó 40 millió forint pedig a személyi költségeket, például a hómunkások munkabérét jelentette.

Az FKF szombattól 90-94 munkagéppel tisztította a budapesti utakat, amit két műszakos beosztásban műszakonként 500 és 1000 fő közötti hómunkás tevékenysége egészített ki.

Horti Zsófia közölte: azt, hogy az idei tél milyen károkat okozott az FKF által kezelt több mint 1000 kilométeres úthálózaton, csak tavasszal tudják pontosan meghatározni. Az előzetes becslések alapján azonban a tavalyihoz képest idén mintegy 30 százalékkal többet kell majd költeni az úthibák kijavítására. Az idén eddig több mint tízezer úthibát szüntetett meg a társaság - írja a Napi Gazdaság.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonytalan Farkas Péter kiadatásának időpontja

Nem tudni még, mikor szállítják Magyarországra Farkas Pétert; a jogerősen elítélt birkózó… Tovább olvasom