Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Szijjártó: Draskovics mondja el, mi az igazság

Budapest, 2009. július 26., vasárnap (MTI) - A Fidesz elvárja, hogy az igazságügyi és rendészeti miniszter még vasárnap nyilatkozzon arról, hogy mi az igazság az általa bemutatott és a sajtóban megjelent filmfelvételekkel kapcsolatban, amelyeken egy robbantás képei látszanak.
Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján ezt annak kapcsán mondta, hogy Draskovics Tibor miniszter pénteki sajtótájékoztatóján egy olyan felvételt hozott nyilvánosságra, amelyről azt állította, hogy politikai alapú terrorizmus előkészületeit jeleníti meg.

Az ellenzéki politikus úgy vélte, "a közvéleményt ilyennel traktálni csak nagyon indokolt és megalapozott esetben szabad".

A Fidesz megdöbbenten fogadta a sajtóban megjelent más felvételeket, amelyek kísértetiesen hasonlítanak a Draskovics Tibor által bemutatottakhoz, és amelyekről a rendőrség korábban azt állította, hogy "kémiai képzésben részt vett fiatalok kísérleti csínytevése" - mondta Szijjártó.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a politikai alapú terrorizmussal való fenyegetés veszélyes dolog, az nem gyerekjáték. Hozzátette: ha bebizonyosodik, hogy a két felvétel ugyanaz, akkor a bizonyítékhamisítás gyanúja vetődhet fel.

Az ellenzéki képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy a rendészeti miniszter "nem vette a fáradtságot arra, hogy egy ilyen ügyben elmondta volna az igazságot". "Itt az idő, hogy Draskovics Tibor még a mai napon előálljon, és elmondja az igazságot, határozottan elvárjuk, hogy kiderüljön, miről is van szó" - fogalmazott.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szombaton visszautasította azokat a feltételezéseket, amelyek szerint egy másik bűnügyben készült felvételek kerültek volna nyilvánosságra. Az NNI azt állította, a Magyarok Nyilaival kapcsolatos képanyagot hozta nyilvánosságra a rendőrség pénteki sajtótájékoztatóján.

Az NNI a rendőrség honlapján szombaton közzétett közleményében hangsúlyozta: "...tény, hogy a felvételt a terrorszervezet egyik tagjának számítógépén találta a szakértő. Nyilvánvaló a terrorszervezet és a robbantás végrehajtói közötti kapcsolat"- teszi hozzá.

Azzal a sajtóhírekben szereplő feltételezéssel kapcsolatban, hogy egy Bonyhádon történt bűncselekmény ügyében készültek volna a nyilvánosságra hozott felvételek, a közlemény rögzíti: abban az ügyben a Tolnai Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozott, ám robbantásról készített felvételeket nem találtak, azok soha nem kerültek a rendőrség, így a Nemzeti Nyomozó Iroda birtokába sem.

Olvasóink írták

 • 18. flexsnake 2009. július 27. 18:14
  „14. bárcsak úgy lenne már. Miattatok szélsőségesek miatt ilyen az ország megítélése.”
 • 17. flexsnake 2009. július 27. 18:14
  „semmi jelentősége az egésznek. HA illusztráció akkor az. Ha nem akkor még nem. Ettől még a terroristákat elfogták. Csak a szélsőjobbosok lovagolnak részleteken.”
 • 16. janika 2009. július 27. 17:55
  „Ha a FIDESZ ép nem vonul ki a parlamentből, akkor ép elvárja, sőt már lassan egy évtizede várja el, hogy más oldja meg a megoldandókat. Igaz jó pénzért ücsörögni a parlamentbe és elvárni,hogy a választópolgároknak jobb sorsa legyen a legkönnyebb.
  Természetesen tudva, hogy ebben az országban az igazságszolgáltatás a bányászbéka ülepe alatt székel!”
 • 15. barkzso 2009. július 27. 11:14
  „Igazad van, pl. ezt a 7 évet sem adja már vissza senki. Moderálva vagy anélkül...”
 • 14. achilleus 2009. július 27. 11:10
  „13. hozzászólás barkzso 2009.07.27. 10:42
  A mi életünk meg a hazugságaikra megy rá.”
 • 13. barkzso 2009. július 27. 10:42
  „Ezek már gondolatban is hazudnak, ez egész életük erről szól. <moderálva>”
 • 12. achilleus 2009. július 27. 10:12
  „Gödör
  Utoljára frissítve: 2009. július 27., 08:32

  A Gyurcsány-Bajnai-kormányok országlásának öt éve alatt sokszor gondoltuk úgy, hogy kész, vége, nincs tovább. Ennél mélyebb politikai, erkölcsi gödröt nem robbanthat maga alá a hazai baloldal. Gyurcsányról már az őszödi beszéd előtt is tudtuk, hogy hazudik, mint a vízfolyás, Őszöd csak nyilvánvalóvá tette minden ember számára, hogy a hatalomért szinte bármire képes(ek). A hazugság, a csalás, a trükkök százai, a lopás a mindennapi kormányzati technikájuk részévé vált, mintha nem is egy országot, hanem valami bűnszövetkezetet működtetnének. (Még ne mondjunk le róla, hogy egyszer talán kiderül, ténylegesen azt működtettek!)

  Ezekhez a kormányzási módszerekhez 2006. szeptember-október óta szervesen hozzátartozik az erőszak is, a rendőrattak, a gumibotozás, könnygázgránát, vízágyúzás, szemkilövés. A közvetlen, nyers erőszak mellé természetesen a megfélemlítés eszközeit is igen sűrűn alkalmazza a baloldali kormány. Alig telt el fontosabb ünnep, esemény, hogy ne riogatták volna a jó népet ilyen-olyan terroristákkal - akik ellen persze Gyurcsány Ferencet gyerekekkel kellett olykor körbevenni. A szlovák terroristáktól kezdve szinte minden és mindenki, éppen hogy csak Oszama bin Laden nem fenyegette már kicsiny hazánkat. Természetesen egyetlen korábbi esetben sem került elő véletlenül sem bizonyíték, vagy ne adj Isten, egy elfogott "terrorista" sem.

  Azt hihettük, hogy a sunyiság két nagymestere, Gyurcsány és Szilvásy háttérbe húzódásával legalább ezeknek az ostoba és sokszor már-már bohózatba illő eseteknek is végük szakad. Nem így történt. Ez is csak azt bizonyítja, hogy nem csupán jog-, hanem érdek- és módszerazonosság is fennáll a Gyurcsány Ferencet váltó Bajnai Gordon és elődje között. Magyarul az égvilágon semmi sem változott, csak a cégért festették át egy kicsit.

  Legújabban, mint ismert, Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter (mellesleg: milyen ország az, ahol ez az ember miniszter, vezető politikus lehet évek óta?!) állt elő a hazai politikai terrorizmus legalábbis szerinte létező bizonyítékaival. A Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg - néhány állítólagos tagját már elkapták a rendőrök - szörnyűséges és fenyegető mivoltát egy videóval kívánta bizonyítani a polihisztor Draskovics, egyetlen apró szépséghiba csúszott azonban a demonstrációba: hamar kiderült, a Hír Televízió jóvoltából is, hogy a miniszter által bemutatott felvételnek semmi köze az állítólagos terroristákhoz, azon egy két évvel ezelőtti, kísérletező kedvű diákok által elkövetett robbantás látható. Legalábbis a helyszín tökéletesen azonos. A Nemzeti Nyomozó Iroda azzal próbálja igazolni a vádjait, hogy hiszen a videót a Magyarok Nyilai egyik elfogott tagjának számítógépén találták, tehát nyilvánvaló az összefüggés. Istenem, ezek az emberek védenek bennünket? Vagy parancsra ennyire ostobák? Kérem, én most az említett videót a gépemre töltöm, holnap akkor hozzak fogkefét magammal, s várjam a szirénázó rendőrautókat?

  Draskovicsnak s mindazoknak, akik ebben az egész nevetséges, s egyben hátborzongató ügyben szerepet vállaltak, természetesen azonnal távozniuk kellene a közéletből, a rendőrségtől. Persze ennek igen kicsi az esélye. Drazsénak valamiért maradnia kell. Mindig. Valahol. De azért mégsem következmények nélküli ország ez. Ha a baloldali kormányok alatt időben kissé eltávolodva is, de minden cselekedetnek van következménye. Most úgy vagyunk, mint amikor távoli villámlást látunk, s csak másodpercek múlva ér el hozzánk a dörgés. De még a rettenetes Magyarok Nyilai sem tudnának akkora gödröt robbantani a hazai baloldalnak, ahová, ha máskor nem is, jövő tavasszal el ne érne a politika mennydörgése.
  (MTI)”
 • 11. achilleus 2009. július 27. 10:09
  „Arcra esett a sündőrség
  Azért lássuk be: ami pénteken történt, az egyenes következménye mindannak, ami 2006 szeptembere óta ebben az országban folyik, és amit már 2002 óta sejthetett, akinek volt rá szeme, füle. Kiállt Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter az egész magyar sajtó elé, és a következőket hazudta: "a DVD-n látható, hogy a politikusok házainál felrobbantani tervezett robbanószerkezetet működésbe hozzák, hogy így érzékeltessék annak erejét". Mármint az állítólagos Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg tagjai.
  Utoljára frissítve: 2009. július 27., 08:45

  Az igazság ezzel szemben az, hogy 2007 nyarán a gyakorlati kémia iránt a megengedhetőnél kissé jobban érdeklődő két gyermek és három fiatal brahiból felrobbantott egy házilag kutyult bombát Bonyhád határában. Az esetet a sajtó akkor felkapta, a rendőrség a fiatalokat kézre kerítette, időközben el is ítélték őket robbanószerrel való visszaélés miatt. Az ő robbantásuk látható Draskovics videóján, a kísérletező kedvű gyerekeket a bíróság még csak érintőlegesen sem hozta összefüggésbe holmi felszabadító hadsereggel, de még a magyar politikával sem. A miniszteri csalást mindenki saját kezűleg is leleplezheti, ha visszakeresi az interneten a televíziók két évvel ezelőtti tudósításait és összehasonlítja a Draskovics-filmmel. Megnézi a bokrokat és a tájat, s máris nyilvánvalóvá válik a hazugság. A miniszter tehát blöffölt egyet, hadd lássa a magyar, hogy már tétre megy a játék. Mert úgy gondolta, úgy érezte, megteheti. Megteheti, hogy átverjen nyolcmillió választópolgárt, ha a nómenklatúra érdeke úgy kívánja. Márpedig a vesztésre álló nómenklatúra utolsó, remegve kézben tartott lapja a terrorista kártya. Ezt kell még valahogy kijátszani. Fogjunk tehát néhány túlhevült, hősszerepre pályázó balekot, ugrassuk be őket - a jól bevált NKVD-s, KGB-s, ÁVH-s módszerekkel - a mámoros felszabadító hadseregbe, aztán amikor minden mondanivaló elfogyott, rángassuk elő őket, és mutogassuk naponta az embereknek mint önigazolást a szemkilövésekre, a megalázott, megvert ellenzékiekre, a tönkretett ünnepekre, és még sorolhatnánk, hogy mi mindenre.

  Az igazság ebben a történetben finoman szólva is másodlagos. Draskovics Tibor, aki remélhetően ennek a cikknek a sajtó alá rendezésekor már nem viselheti a miniszteri címet, lazán operálhat a nyilvánvalóan kamu videóval, mint a terroristasztori úgyszólván egyetlen tárgyi bizonyítékával, sőt még kitüntetést és pénzjutalmat is osztogathat a videót "megtaláló" rendőröknek, mint tette a múlt pénteken. Ahogyan Demszky Gáborék is kitüntették Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt a véres 2006-os október után. Draskovics a pénteki sajtótájékoztatón gyorsan rá is tért a lényegre: "Vannak magukat demokratikusnak nevező politikusok, akik terveket egyeztetnek és nyilatkozatokat írnak alá azokkal, akik túl vannak a választóvonalon, akik a gyanú szerint részesei voltak annak a bombának, aminek hála istennek csak a tesztjét láthatják a videón."

  Az emberek manipulálása, a hergelés és a félelemkeltés Ron Werber izraeli kampánytanácsadó 2002-es meghívásával kezdődött, majd folytatódott a 23 millió romános húzással, a nyakában kötelet hordó, Kövér László beszédét szándékosan kiforgató Kovács László performance-ával, a határon túli magyarok ellen uszító MSZP-s füzetecske kinyomtatásával, a mesterlövészekkel tarkított március 15-ével, hogy aztán, az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kezdetét vegye az igen hosszadalmasra sikerült, hiszen még ma is tartó végjáték.

  Amióta Debreczeni József interjúkötetében személyesen elhencegett vele, tudjuk, hogy 2002 óta mindezen aljasságok hátterében értelmi szerzőként egyetlen ember, Gyurcsány Ferenc áll(t). Neki kellene végre eltakarodnia ebből az országból. A sleppjével együtt.
  (Huth Gergely, Magyar Hírlap)”
 • 10. achilleus 2009. július 27. 09:04
  „Érdekes: arról fogalma sincs mi látható a robbantásos felvételen, de azt tudja, hogy sok más dolog is van.
  Ezek már hazudni sem tudnak.”
 • 9. achilleus 2009. július 27. 08:35
  „2009-07-27 08:09
  Draskovics nem tudja, mi van a robbantásos felvételen
  Draskovcs Tibor rendészeti miniszternek fogalma sincs arról, hogy mi látható azon az összevágott felvételen, amit pénteken állítólagos terroristák tesztrobbantásaként mutatott be. (!!!!!)
  (...)
  Draskovics Tibor azt mondta: neki nem is kell tudnia, mi van a felvételen, a vizsgálat után a szakértők előállnak a bizonyítékokkal, már ha vannak. A rendészeti miniszter azt állítja: a Magyarok Nyilaival összefüggésben előzetesben lévő férfi gépén, amelyen a felvételt találták, még sok más dolog is van az általa terroristáknak nevezett személyekkel kapcsolatban."

  Vajon mi lehet még rajta, pl. a Terminátor 1-2, a Csillagok háborúja, a legújabb Harry Potter, vagy maga a "Czar", más nevén "Ivan".”
 • 8. SP 2009. július 26. 22:55
  „Drazsét a saját emberei járatják le.”
 • 7. Nemzetirock 2009. július 26. 21:09
  „léni-csitt! :P”
 • 6. achilleus 2009. július 26. 18:52
  „A hírTV is megtalálta:
  2009-07-26 18:09, Felismerte felvételét Draskovics ,,terroristája"
  Megerősítette a két évvel ezelőtti bonyhádi robbantás egyik résztvevője, hogy valóban az általuk készített felvétellel próbálta bizonyítani a rendészeti miniszter a politikai terrorizmus megjelenését Magyarországon.
  Az illető Draskovics Tibor sajtótájékoztatója után újabb házkutatásoktól tart. Félelmeit az egyik pirotechnikai portálon osztotta meg a fórumozókkal. Arra ő se tudja a választ, hogy a felvétel miként került a rendőrséghez. (...)
  Nemcsak az a kérdés, hanem hogy hogyan került
  1) a Magyarok Nyilai számítógépére,
  2) és ez sem mellékes, a kínfo portálhoz?
  /Persze lehet, hogy egyikhez-másikhoz, vagy mindkettőhöz a rendőrségtől .../”
 • 5. achilleus 2009. július 26. 17:43
  „Na tessék! Ez nekem hamarabb jutott eszembe:
  2009-07-26. 16:29 Pályázatot ír ki a (...): atombombát robbantott a Magyarok Nyilai? Készítsen Ön is bizonyítékot, Drazsé után szabadon! (...) Atombombát robbantott a Magyarok Nyilai a sivatagban? (...) Ne habozzon, töltse fel művét a Yoxxxxbe-ra és küldje el a videó linkjét a draskovics(kukac)k(......)

  Itt:
  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/a_magyarok_nyilait_felszamolo_rendoroket_tuntettek_ki/2108338/#hozzaszolok 99. hozzászólás achilleus 2009.07.25. 17:53 A Fidesz akkor is csak "gyanakodna", ha egy Csendes-óceáni hidrogénbomba robbantást vetített volna be Drazsé.”
 • 4. achilleus 2009. július 26. 17:05
  „Úgy látszik a pirománokat is ugyanaz a kérdés foglalkoztatja. A bonyhádi robbantók:
  http://pyrocenter.hu/forum/temak/pyromaster-nek.php
  "Vagyis a mi videónk nem látott napvilágot mert megsemmisítettük." /Megjegyzésként: A rendőrség állítólag nem talált rajta semmit, de elvitte, azaz szakértőkkel elvileg levehette róla a felvételeket, de folytassuk - Achilleus/ "Ez nagyon érdekes, azt nem tudom ki és hogyan szerezte meg a felvételeket és a képeket, de megszerezte. Az sem világos, hogy pontosan mi történt. A felvételek tényleg eljutottak az egyik tag számítógépére és ott találták a nyomozók. Vagy szándékosan használták fel a felvételeket. Utóbbi akkora baklövés volna a nyomozóiroda részéről, hogy ezt nehezen tudom elképzelni. Hogy mi az igazság az utóbbi két kérdéssel kapcsolatban az hamarosan kiderül. De az hogy a felvétel miként szivárgott ki és hogy az egy nagyon jó kérdés. Gondolom nem kell mondjam, hogy egyik robbantó tag sem olyan hülye hogy kiszivárogtassa, senki nem akarja maga alatt vágni a fát... Tehát az a valószínűbb, hogy mielőtt kitört volna a botrány 2007 ben, mi elküldtük valamilyen internetes fájlmegosztón egymásnak a képeket videókat, és innen juthatott hozzá valaki. Erre a legnagyobb az esély, mert bár emlékeim szerint tényleg volt egy kísérlet a fájlok ilyen módú megosztására az eseményt követő napon, a link nem működött, ezért úgy véltük a feltöltés nem járt sikerrel. Nem foglalkoztunk vele. De lehet hogy valaki igen."
  Ennyi, de a fórum folytatódik ....
  Megjegyzem a kérdés akkor az, hogy a Magyarok Nyilai gépére hogyan került????”
 • 3. Otaku 2009. július 26. 16:12
  „A Draskovics-dosszié:
  http://szentkoronaradio.com/publicisztika/2009_07_26_a-draskovics-dosszie”
 • 2. achilleus 2009. július 26. 15:31
  „A legnagyobb baj az, hogy a Hivatal továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy márpedig itt terroristák gyakorlatozását látjuk. Be kellene látniuk a tévedésüket. Nem teszik. Nem elemzem végig a helyzetet, de ez a videó vélhetően "elkeveredett", a helyszín ugyanis egyértelműen azonos a két évvel ezelőtti Bonyhádon (főleg Kiskunhalasi /nem érdi!/ fiatalok által elkövetett robbantás helyszínével. Erről bárki meggyőződhet, ha megnézi a következő videókat:
  http://tenyek.tv2.hu/Root/TV2Site/Nyitooldal/Musoraink/Aktiv/Videok/2007-08-14-bonyhadi_rejtely
  http://tenyek.tv2.hu/Videok/2007-08-09-bombatolcser_bonyhadon
  Őket tavaly elítélték, és az elsőfokú ítéletet mindannyian elfogadták. Az alábbi tudósítás beszámol a 4 nagyfelbontású felvételről és a készített videóról is:
  http://www.stop.hu/articles/article.php?id=277068
  Teljesen egyértelmű, hogy ezek az anyagok kerültek a kínfo (nem írom ki, mert kimoderálják) portál tulajdonába, és ezt - ennek videó részét - mutatta be Draskovics.
  Nem megyek rajta végig, DE ha a Drazsé által bemutatott felvételt valóban a Magyarok Nyilai egyik gépén találták, akkor hogyan került a fiúk gépéről át a Magyarok Nyilai gépére, de méginkább érdekes, hogy hogyan - és honnan - kerültek a robbantást folyamatában mutató nagyfelbontású /azaz a videóból nem kivágható!/ képek, és maga a Drazsé-féle videó TELJES!!!! változata a kínfó portálhoz /ahol egyébként meg is tekinthető, sőt a végén a kölykök hangja is hallatszik!!/??? Van egy olyan érzésem, hogy Drazsét marhára megvezették. De amilyen hülye, képtelen belátni ezt.”
 • 1. Léni 2009. július 26. 15:24
  „A Fidesz majd követelhet és elvárhat , ha megnyerte a választást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszsofőrt bántalmazott egy hajléktalan a fővárosban

Budapest - Buszsofőrt bántalmazott egy hajléktalan a fővárosban szombaton - közölte a rendőrség az… Tovább olvasom