Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Aranysziget: ráérnek arra még

Csongrád - Tizenkilenc csongrádi utcában újítaná föl a csapadékvíz-elvezető rendszert az önkormányzat – a hálózat teljes rekonstrukciója még évekbe telhet. Az Aranysziget tervezett fejlesztését egyelőre elvetette a képviselő-testület.
Több pályázat benyújtásáról döntött tegnapi ülésén a csongrádi önkormányzat. Az egyes fejlesztések megvitatása előtt Tarr Ágnes, a pénzügyi bizottság elnöke elmondta, bár egyetért a célokkal, tartózkodni fog a szavazásnál, mert a beruházások önrésze azt a 2010-es költségvetést fogja terhelni, amely az idei hiány tükrében nagyon szűkös lesz. Szerinte forrás és fedezet sincs saját erő biztosítására. A csapadékvíz-elvezetők kiépítésére benyújtandó anyagot megszavazta a többség: 150 milliós támogatással és 40 milliós önrésszel 19 utcában kapnának betonbélést az árkok, és az átereszeket is nagyobbra cserélnék. Utóbbival kapcsolatban Bedő Tamás azt mondta, a bejárók alatti szűk átereszeket fel fogják bontani, a helyreállítást pedig a lakóknak kell finanszírozni. Több képviselő rákérdezett, mi alapján döntöttek a helyszínekről. A polgármester azt felelte, igyekeztek a legproblémásabb pontokat kiválasztani, de hozzátette, még évekbe telik, mire a teljes hálózatot megfelelő állapotba hozzák. Bokros ügyében elhangzott, csak később pályáznának az ottani csatornaépítésre.

Szintén szabad utat adott a testület a belterületi utak felújításának előkészítésére. A Hársfa, a Gróf Andrássy, az Erzsébet és a Fő utca, valamint az Ordódy rakpart került be a pályázati csomagba, emellett 42 parkoló is épülne az említett utcákban.

Az Aranysziget tervezett fejlesztése megosztotta a testületet. Gyovai Gáspár arra hívta föl a figyelmet, hogy bár az önrész nem nagy összeg, ha a pályázat nyer, és elkészülnek a sétányok és a madárlesek, a terület gondozása komoly költségvetési tétel lesz a jövőben. A sportpálya melletti Holt-Tisza-part fejlesztését Fábián György vetette fel. Szerinte inkább erre, a lakosok által is sűrűn látogatott vízparti részre kellene pénzt fordítani. A polgármesternek és Murányi Lászlónak is tetszett az ötlet, de utóbbi megjegyezte, hamarabb kellene a testület elé hozni az ilyen kérdéseket, nem a beadási határidő előtt két héttel. Tarr Ágnes ezután úgy fogalmazott, nincs még egy ilyen botor város, ahol ennyire előkészítetlenül, egyéni érdekek mentén fognának hozzá a turisztikai fejlesztésekhez. Végül úgy határozott a testület, leveszi napirendről az Aranysziget-kérdést, a hónap végi rendes ülésre pedig kidolgozzák a Holt-Tisza-part rendezésének lehetőségeit.

Olvasóink írták

 • 5. Balotelli 2009. szeptember 20. 17:58
  „Milyen jó hogy pályáztak az IH-ra !Ráköltöttek 120-130 milliót és ott áll kihasználatlanul. A lényeg a pályázat volt. Most akkor miből tartják fenn. Lekellet volna bontani és parkot létesíteni helyén.”
 • 4. keletaru 2009. szeptember 19. 10:56
  „Jelezném vannak olyan helyek ahol önkormányzat tudtával befedik, de onnan hová merre folyik azt már senki nem ellenőrzi utána. S alakulnak megint az érdekes tócsák . Szentesen tudtommal csak 60%-t engedik lefedni a nyílt esőcsatornáknak . Itt még erre sem figyelnek . A látottak alapján . Üdv Kuci”
 • 3. keletaru 2009. szeptember 18. 07:52
  „hank ! már rég az .....”
 • 2. hank 2009. szeptember 17. 23:01
  „Azzal teljesen egyetértek, hogy nem csak pályázni kell, hanem a nyertes pályázatok által felépített helyeket karbantartani. Erre pedig úgy tűnik kevés a pénz. (Lásd a Szentháromság téren levő nagy park leamortizálódását.

  Legyen fedezet a költségvetésben arra, hogy Csongrád a vizek és parkok városa legyen!”
 • 1. Hoppá 2009. szeptember 17. 20:29
  „Milyen "egyéni érdekek mentén" fogalmaz Tarr Ágnes? Tud valaki valamit? Elképesztő, hogy itt senki, semminek nem tud örülni. Kinek van itt egyéni érdekeltsége?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csongrádi nullás kő

Csongrád - Nem tévedés, a nullás kilométerkő ma is ott áll a Körös-toroki kisváros közepén, a Dózsa… Tovább olvasom