Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Ismeri a környék összes autósát

Csanytelek - 24 évvel ezelőtt állt gumiszerelőnek és -centírozónak a csanyteleki Kiss János. Eredetileg a volán mögött dolgozott, de elege lett az országjárásból.
Csanytelek egyik legrégebbi vállalkozása Kiss Jánosé. A gumiszerelő és -centírozó mester 24 éve kezdte a szakmáját, így gyakorlatilag ismer minden, a környéken megforduló autóst.

– Annak idején Szentesen, az MHSZ-nél tanultam ki a sofőr- és a gumiszerelő-szakmát. A katonaságnál sofőrként szolgáltam, majd a termelőszövetkezet anyagbeszerzője lettem. Rengeteget voltam úton, egy idő után meguntam a már akkori is katasztrofális fővárosi forgalmat. Úgy éreztem, váltanom kell, ezért álltam be gumiszerelőnek. Azelőtt csak sofőrként jártam ilyen műhelyben – mondta a mester.

Kiss János munka közben. Beszélgetni is szeret. Fotó: Korom András
Kiss János munka közben. Beszélgetni is szeret.
Fotó: Korom András

Kiss János számára a szakma szépségéhez tartozik, hogy sokféle emberrel találkozik naponta, és rengeteg dologról beszélhet velük. Van kivel, hiszen nemcsak helybeli, de baksi, felgyői, tömörkényi, csongrádi és szegedi autósok is megfordulnak nála. – Volt, aki azért jött vissza hozzám, mert azt mondta: olyan jót beszélgettünk.

Olvasóink írták

  • 2. Gábriel36 2010. december 02. 21:38
    „Gratulálunk Mester Úr az elért sikerekhez! Habár munkahelyei közül kifelejtette a fémtechnikát, ha jól emlékszem... Üdv,”
  • 1. azénéletem 2010. november 30. 10:20
    „Kedves János! Sok elégedett megrendelőt, és jó egészséget kívánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felsősök kérdeznek, történelmi előadás

Felgyő - Kérdezzük meg a polgármestert! címmel rendeznek beszélgetést a felső tagozatos diákok és… Tovább olvasom