Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Japánba készül a kitüntetett

Csongrád - Ujszászi Ildikó kapta idén a Talentum Díjat, és vele 100 ezer forintot: a végzős csongrádi gimnazista előbb gazdasági pályára, majd Japánba készül. A mecénások közé az üvegbeton feltalálója, Losonczi Áron és egy amatőr focicsapat is beszállt.
Másodszor adták át Csongrádon a magánkezdeményezésre alapított Talentum Díjat: idén a májusban ballagott végzős gimnazisták közül Ujszászi Ildikó érdemelte ki az elismerést, és a vele járó 100 ezer forintot. A kitüntetést egy helyi vállalkozó, a Batsányi- gimnázium egykori diákja, Pusztai Zsolt alapította. Eredeti tervei szerint évről évre nagyobb összeget ajánlottak volna a legjobban teljesítő, továbbtanulás előtt álló gimisnek, de a gazdasági válság keresztülhúzta számításait.

– Annak is örülünk, hogy összejött a tavalyi összeg – mondta lapunknak az alapító, aki azt is elárulta, a baráti társaságából alakult amatőr focicsapat, a Hykomat is csatlakozott a támogatókhoz. Pusztai Zsolt szerint örömteli, hogy az üvegbeton feltalálója, Loson- czi Áron is beszállt a mecénások közé, vele talán könnyebb lesz előteremteni a jövő évi pénzjutalmat, amit továbbra is szeretnének legalább megduplázni.

A pénzjutalomból japán nyelvtanfolyamra fizeti be magát Ujszászi Ildikó, akinek Losonczi Áron és Pusztai Zsolt adta át a kitüntetést. Fotó: Bíró Dániel
A pénzjutalomból japán nyelvtanfolyamra fizeti be magát Ujszászi Ildikó, akinek
Losonczi Áron és Pusztai Zsolt adta át a kitüntetést. Fotó: Bíró Dániel

Ujszászi Ildikó napokon belül a fővárosban, a Budapesti Gazdasági Főiskolán kezdi meg tanulmányait, a számviteli és pénzügyi vonal érdekli. Egy hónappal a felvételi előtt döntött úgy, hogy nem japántolmács lesz. Legalábbis egyelőre, merthogy szerelme ez a távol-keleti nyelv. Ildikó angolul beszél, olaszul sem lehetne eladni, nemrég pedig japánul kezdett tanulni, méghozzá autodidakta módon. – Albérletre fogom költeni a pénzt, illetve befizetem magam egy japán nyelvtanfolyamra – árulta el a kitüntetett, aki a főiskolai évek után szeretne visszatérni Csongrádra, csak attól tart, itthon nehéz lesz jó munkahelyet találnia.

Losonczi Áron: Komoly díj lehet a Talentum

– Indulásnak megfelelő egy ilyen anyagi elismerés, nekem pedig megtiszteltetés volt, hogy megkeresett az alapító, mert a Talentumból egy komoly díj válhat a jövőben – mondta lapunknak Losonczi Áron, aki végül egy üvegbetonból készült plakettet adott át Ujszászi Ildikónak. A Litraconra keresztelt fényáteresztő beton feltalálója találmánya hasznosításáról annyit még elárult, továbbra is kisebb megrendeléseket teljesítenek, a nagyipari gyártás hazai beindítását most készítik elő.

Olvasóink írták

 • 11. keletaru 2009. szeptember 07. 15:58
  „stevestrong = ( erős pista ,írhatná így is , ne gyarmati nyelven ) = Én sem akarok vitatkozni , mert látom partalan ! S más örömét ezzel sem akarom elrontani ! Üdv Kuci”
 • 10. stevestrong 2009. szeptember 04. 08:33
  „Kuci! Nem önnel akarok ismét vitatkozni, hanem örülni szeretnék egy olyan kezdeményezésnek, amit helyi vállalkozók indítottak el - ezekről az infókról én is hallottam, de legalább értelmes dologra költik ezt a pénzt. Nem pedig eltapsolják, mint a többiek...”
 • 9. kareti 2009. szeptember 03. 20:18
  „Hajrá Hycomat!”
 • 8. Balotelli 2009. szeptember 03. 17:47
  „Mert magadat oda szánod, te szemlelodo ?”
 • 7. szemlelodo 2009. szeptember 03. 17:24
  „pardon Ő nem való entellektuelek közé”
 • 6. szemlelodo 2009. szeptember 03. 17:23
  „Ez még csak a kezdet, ha Kacsa Bá is belép a sponzorok közé gigászi összegű lesz a dij.”
 • 5. keletaru 2009. szeptember 03. 13:21
  „stevestrong ! Nem akarok személyeskedni , de van alapja a kétségemnek . Szél fújta információm szerint, s ebben nem én vagyok az illetékes , így hát had ne én törjek pálcát más felett . De tény a gondolat jó , bár egy-két képviselő is az illetményét felajálnhatná e nemes célra ezzel is növelve értékét , példát mutatva az itt lakóknak .Üdv Kuci”
 • 4. stevestrong 2009. szeptember 03. 07:35
  „"Kelet felől" megint a szokásos hozzáállás, DE ismét csak azt tudom mondani, mint más helyi dolgoknál is. Sokan megtehették volna már eddig is, hogy a saját vagyonukkal támogassanak más, náluk nehezebb helyzetben lévő, kiemelkedő hozzáállású diákot. Én nagyon örülök ennek a díjnak, amikor az előző évben meghallottam nagyon megörültem neki!

  Az, hogy ki és, hogy az már más kérdés...de kik szánnak ennyit a városra még a helyi vállalkozók közül???

  Jó lenne még több ilyen kezdeményezés!”
 • 3. Balotelli 2009. szeptember 02. 21:54
  „Kire gondolsz te Kuci? A díjazottra vagy a díjosztókra?”
 • 2. Sanka 2009. szeptember 02. 18:47
  „Én azért örülök a kezdeményezésnek. Gratulálok Ujszászi Ildikónak és Talentum Díj alapítójának is.”
 • 1. keletaru 2009. szeptember 02. 18:35
  „Ki fizet miből ?! Volt már ilyen a traktorosnál is , égbe emelték aztán meg rájöttek ! Itt is előbb szétkellenenézni ......aztán szenté avatni .........!!!! Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágább bérlakás, olcsóbb üzletek

Csongrád - A bérlakásokért 15 százalékkal többet, a városi üzlethelyiségekért 15 százalékkal kevesebbet kell majd fizetni a jövőben. Tovább olvasom