Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Megduplázták a városkapu árát

A forgalmi érték duplájára emelte a Csongrád déli városkapujánál üresen álló telek kikiáltási árát a helyi képviselő-testület. Információink szerint autókereskedést nyitnának a forgalmas közúti csomópont szomszédságában. A Szegedre és Szentesre vezető főútvonal kereszteződésébe körforgalmat terveztek, de a városvezetés szerint hamarabb lesz kész az elkerülő út, mint az új csomópont.
Egy helyi vállalkozó autókereskedést nyitna itt. Fotó: Bíró Dániel
Kelendőnek tartják a csongrádi városatyák a déli városkapunál üresen álló területet, ezért – s nem mellékesen a költségvetési hiány csökkentése céljából – duplájára módosították a telek kikiáltási árát, amit a szakértő eredetileg négyzetméterenként 3000 forintra becsült. Korábban a „közpark" megjelölésű területet nem adhatta el a város, az új részletes rendezési terv viszont feloldotta ezt a tiltást, így a közel 3 ezer négyzetméteres parcelláért legalább 17 millió forint kér az önkormányzat.
A városházán megtudtuk, egy helyi vállalkozó már jelezte vételi szándékát. Ugyanott elmondták, bármiféle kereskedelmi tevékenységre alkalmas a telek, s mivel a legjobb fekvésű a szomszédos közúti csomópont miatt, arra számítanak, hogy több érdeklődő is lesz az áprilisi árverésen.

A Mol útja úgy marad

Nincs pénz a jelentős átmenő forgalomtól tönkrement benzinkút menti útszakasz felújítására. A száz méter hosszú utat korábban a Szentes felől Csongrádra tartók használták előszeretettel, de az egyre nagyobb kátyúk miatt tavaly ősszel elzárták a forgalom elől. A felújításra ígéretet tett ugyan a városvezetés, de a munkálatok 9 milliós költségére egyelőre nincsen fedezet.

Információink szerint autókereskedést szeretnének nyitni a közpark helyén. A megfontolás abból is eredhet, hogy Csongrádon még nincs hasonló profilú vállalkozás. A terület, aminek kétharmadát a Szegedre, illetve a Szentesre vezető főút határol, a töltéssel együtt közrefog egy földsávot, ahol korábban autómosó működött. Tulajdonosa Murányi László települési képviselő, aki érdeklődésünkre elmondta, már felszámolta vállalkozását, és nem is kíván ott újat beindítani.

A forgalmas városkapuba évekkel ezelőtt körforgalmat terveztek, folytak is előkészületek a helyszínen, de a megvalósítás elmaradt. – Az értékesítésre váró telket úgy jelöltük ki, hogy az új csomópont megépíthető legyen, de most elsőbbséget élvez az elkerülő út építése, ezért csak e 2007-re tervezett beruházás után lehetne hozzáfogni a körforgalom kialakításához – nyilatkozta lapunknak Bedő Tamás polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnémult a rádió

Meghibásodott tegnap délután a Csongrád rádió adóberendezése: 14 óra előtt percek alatt elnémult a… Tovább olvasom