Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Megmentettek egy éhező kutyát

Csongrád - Lesoványodott, a lánctól kisebesedett kutyát szabadított ki csütörtökön egy tanyából a csongrádi gyepmester.
Gulyás Sándor elmondta: az Öregszőlőkben lévő egyik zártkertből telefonált valaki, hogy a szomszédságban bajban van egy kutya. Az illető elmondta: a tanyára korábban rendszeresen kijárt a tulajdonos, egy ideje azonban ritkábban jött, nem hiszi, hogy valaki eteti az állatot.

Rossz állapotban találtak rá a négylábúra. Fotó: DM Csongrád
Rossz állapotban találtak rá a négylábúra. Fotó: DM Csongrád

– A hívást követően kimentem, benéztem az udvarra és láttam, hogy az eb valóban nagyon rossz állapotban van. Ahogy a szabályok megkövetelik, kihívtam a rendőrséget, és az egyenruhások, illetve egy hatósági tanú jelenlétében bemásztam a kerítésen. A kutya egy 2-3 év körüli keverék, rendkívül sovány, csúnya bőrbetegségek láthatók rajta, valamint a nyakát felsebezte a lánc. Megvizsgálta az állatorvos, és szerencsére megállapította, hogy megmenthető – mesélte a gyepmester.
A jószágnak gondos ellátást és táplálást írt elő az orvos, ezért egy állatvédő szervezet vette a gondjaiba. Azt, hogy a gazdája miért nem etette, egyelőre nem tudni. A környéken olyat is említettek, hogy az illető kórházba került. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bedő Tamás: Be kell fejezni, amit elkezdtünk

Hallgatni kell a vállalkozókra, be kell fejezni a fürdőépítést - – vallja Bedő Tamás, aki független polgármesterjelöltként indul Csongrádon. Tovább olvasom