Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Ritkábban hibázik a csongrádi hivatal

Nem lenne jó, ha a közigazgatás karcsúsítása a városi, községi hivatalokat sújtaná jobban – hangzott el a közelmúltban Csongrádon, ahol múlt évi munkáját összegezte az önkormányzat hivatala. A jegyző növekvő irat- és ügyfélforgalomról számolt be, valamint arról, hogy egyre ritkábban hibáznak.
Több számítógép kellene, illetve a régi gépeket újakra kellene cserélni – mondta egyebek közt Berkes István, Csongrád jegyzője. Aki arra számít, hogy a galéria és a városi bíróság megüresedő épületét elfoglalva a hivatal hamarosan nagyobb munkaterületet kap. Országosan egyre több szó esik arról, hogy a magyar közigazgatást karcsúsítani kell, méghozzá úgy, hogy hatékonyabb legyen. A jegyző szerint nem lenne jó, ha városi, községi szinten fognának hozzá először e munkához, illetve nagyon reméli, hogy ezúttal nem így történik. Az EU-val is összefüggésbe hozható bürokrácia csökkentése kívánatos lenne, vagyis az ügyek kevésbé bonyolult intézése lehet az első lépés. Ám a jegyző szerint az új közigazgatási törvény éppen nem ebbe az irányba mutat: az egyszerű, mindennapos ügyek intézése inkább nehezebbé vált.

A jegyző szerint tényleg fönn érdemes elkezdeni az ésszerűsítést: a kevesebb minisztérium, a kisebb apparátussal dolgozó főhatóság kevesebb munkát ad a városi vagy községi közigazgatásban dolgozóknak is. Volt már korábban is leépítés, de mivel nem volt logikus, átgondolt, ezért gyakorlatilag nem hozott kedvező változást. Ugyanakkor azt is elmondta, fontos eredménynek tartják, hogy a növekvő ügyfél- és ügyiratforgalom ellenére egyre ritkábban követnek el hibát a polgármesteri hivatalban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vargabetű vár a szemétszállításra

Hat kilométer helyett harmincat tesz majd meg oda-vissza az a kukásautó, amely a csongrádiak,… Tovább olvasom