Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Amerikán kívül beszünteti a Samsung és az Apple a szabadalmi pereket

A Samsung Electronics Co. Ltd. és az Apple Inc. szerdán egyszerre kiadott közleménye szerint megállapodtak abban, hogy beszüntetnek minden szabadalmi pert az Egyesült Államokon kívül.
A megállapodás lényegesen leszűkíti a jogi csatározások körét, szakértők azonban egyetértenek abban, hogy az igazán nagy tételek az Egyesült Államokban indított perek miatt forognak kockán.

A dél-koreai és az amerikai technológiai konszern nem hozta nyilvánosságra a megállapodás részleteit és feltételeit, mindössze annyit, hogy az nem vonatkozik a licencszerződésekre és folytatják az amerikai bíróságokon indított pereket.

A megállapodás tehát véget vet az ausztrál, a francia, a német, az olasz, a japán, a holland, a dél-koreai, a spanyol és a brit joghatóság alatt folyó pereknek.

"Megcsappant a harci kedvük, erőiket ezért a döntő csatatéren, az Egyesült Államokban vonják össze" - kommentálta az értesülést Young Park, a Hyundai Securities technikai elemzője Hongkongban. "Nem látják értelmét a globális összecsapásnak, mert az csak ügyvédi költségeiket emelné meg" - mutatott rá, hozzátéve, hogy a megállapodás növeli annak a valószínűségét, hogy a cégek licenc-megállapodásra jussanak egymás szabadalmainak használatában.

A Strategy Analytics piackutató vállalat adatai szerint a Samsung és az Apple 37,1 százalékos együttes piaci részesedéssel uralta 2014 második negyedévében a globális okostelefon piacot. Jogi csatározásaik 2011-ben kezdődtek, amikor az Apple az iPhone egyes részleteinek "szolgai lemásolásával" vádolta meg bíróság előtt a Samsungot. A Samsung néhány nappal később Dél-Koreában, Japánban és Németországban indított szabadalmi pert amerikai versenytársa ellen, amit további adok-kapok követett világszerte.

Az Egyesült Államokban a Samsungra 2012-ben kirótt 930 millió dolláros bírság elleni fellebbezés van folyamatban. Egy másik szabadalmi perben az Apple 120 millió dolláros kártérítést nyert meg.

Az Apple a múlt héten visszavonta több régebbi Samsung modell értékesítésének betiltására benyújtott keresetét, de fenntartja számos újabb modell forgalmazásának betiltására vonatkozó követelését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júniusban 11,3 százalékkal nőtt az ipari termelés

A termelés az év első hat hónapjában 9,4 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában. Tovább olvasom