Helyi gazdaság

2023.08.01. 10:00

300 új munkahely Makón

Már látni a makói ipari parkban a földhalmokat, árkokat azon a területen, ahol ősszel egy új csomagolóipari üzem fog felépülni. Mint a Délmagyarország is beszámolt róla, Lázár János parlamenti képviselő, építési és közlekedési miniszter először egy rádióinterjúban beszélt arról még június közepén, hogy újabb nagyvállalat települ Makóra. Ez 25-30 milliárdos nagyberuházást, egy 55-60 ezer négyzetméteres csarnokot, illetve raktárt és közel 300 új munkahelyet jelent.

Szabó Imre

A makói ipari parkban jövő tavasszal várható az új üzem indulása. Fotó: Szabó Imre

Az állami támogatással megvalósuló befektetés mögött egy, a nemzetközi színtéren is piacvezető kínai agrár-élelmiszer-ipari csoport hazai cége, a Benepack Hungary Kft. áll, amely idén tavasszal már meg is vásárolt egy 10 hektáros területet az ipari parkban 640 ezer euróért. A tervezett üzem nagy vitákat keltett a makói képviselő-testület ülésein; az ellenzék aggódott, azt sejtetve, hogy ide is akkumulátorgyár kerül – a polgármestert támogató többség képviselői azonban ezt cáfolták. 

Fotó: Szabó Imre

Végül Farkas Éva Erzsébet polgármester öntött tiszta vizet a pohárba, amikor elmondta, könnyűfém-, azaz alumíniumtartalmú csomagolóeszközök készülnek majd itt. Tipikusan ilyen például a kólásdoboz. Azt is elmondta, hogy a szakhatóságok figyelemmel kísérik a környezetvédelmi előírások betartását.

A beruházást többek között az tette lehetővé, hogy a makói ipari park infrastruktúráját – mint ugyancsak beszámoltunk róla – komoly összeggel, kormányzati segítséggel fejlesztik, ami akár további beruházók érkezését is előmozdíthatja. Az új üzem, amely a Maros-parti város számára nagy gazdasági lehetőséget jelent, várhatóan a jövő év tavaszán kezdi meg a termelést.

Fotó: Szabó Imre

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában