Makó, Maroslele

2023.04.18. 11:00

Gazdáikat várják az emblémák

Visszaadná a makói kapitányság a gyanúsítottnál lefoglalt autómárka-jelzéseket jogos tulajdonosaiknak, akik a bűnügyi osztályon jelentkezhetnek. Az illető a múlt nyártól az idei év elejéig mintegy félszáz emblémát feszegetett le parkoló kocsikról Makón, illetve Maroslelén – az eljárás folyik ellene.

Szabó Imre

Ismert autómárkák emblémái az asztalon – ezek tulajdonosait keresik. Fotó: Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Lapunkban még tavaly nyáron, a Makón élek nevű Facebook-csoport egyik bejegyzése nyomán figyeltünk fel a nem mindennapi bűncselekmény-sorozatra. Akkor mintegy tucatnyi esetről szereztünk tudomást, azóta viszont rendőrségi forrásból tudjuk, több mint félszáz autóról feszegette le – főként Makón, néhány esetben Maroslelén – a márkajelzéseket valaki az éj leple alatt. Mindez nagy felháborodást váltott ki az autótulajdonosok körében, hiszen a feszegetéssel okozott kár nemegyszer igen komoly volt, miközben egy-egy autómárka-jelzést online néhány ezer forintért meg lehet legálisan rendelni. 

A rendőrség közleményéből úgy tudjuk, a tettes egy makói férfi volt, aki két tucat márkát figyelt, és egy fázisceruzával feszítette le az emblémákat a parkoló kocsikról. Olyan is előfordult, hogy sikertelenül próbálkozott. Végül a makói nyomozók azonosították, majd február 19-én előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Az otthonában tartott kutatás során a feltételezett elkövetőtől több mint 50 márkajelzést foglaltak le. A férfi ellen üzletszerűen dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és annak kísérlete miatt indult eljárás.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság úgy tájékoztatta a Délmagyarországot, hogy ez jelenleg vizsgálati szakban van. Arra tehát még várni kell, hogy kiderüljön, milyen büntetést kap az illető. Ugyancsak rendőrségi forrásból úgy tudjuk, hogy az adatgyűjtés során 22 megkárosított autótulajdonost sikerült beazonosítani, és az eddig közzétett felhívások hatására további 6-an jelentkeztek. A még vissza nem került emblémákat továbbra is szeretné a jogos tulajdonosokhoz eljuttatni a Makói Rendőrkapitányság. Akinek annak idején ezt lefeszítették a kocsijáról, a bűnügyi osztályon jelentkezhet érte. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában