Rongálás

2022.07.23. 10:00

Lopják az autók emblémáit Makón

Nem mindennapi rongálássorozat miatt aggódnak a járműtulajdonosok ezekben a napokban Makón: valaki azzal szórakozik, hogy az autókról lefeszegeti és ellopja a márkajelzéseket, közben olykor alaposan megrongálva a kocsit is. A rendőrség már nyomoz az ügyben.

Szabó Imre

Az egyik megrongált, megcsonkított kocsiról készült fénykép. Fotó: Makón élek csoport

Üzenem annak a jóindulatú embernek, aki sorra lopkodja le az autókról az emblémákat, hogy a csavarhúzódat, amit jó mélyen belenyomtál a csomagtartóba, azt fogom beleállítani a kezeidbe, hogy még véletlenül se legyen kedved több autóról levenni az emblémát! – írta egy elkeseredett autótulajdonos a legnagyobb közösségi oldal Makón élek csoportjába, miután valaki az ő kocsiját is megcsonkította. 

Mint a mellékelt fotóból kiderül, egy Toyota volt a megkárosított kocsi, és a tettes valóban komoly rongálást vitt véghez annak érdekében, hogy megszerezze az emblémát. Amivel egyébként nagy zsákmányra nem tett szert: megnéztük a neten, a hasonló márkajelek néhány ezer forintért kaphatók, a Toyotáé például 5 ezerért.

A bejegyzéshez meglepően sokan szóltak hozzá. A legtöbben természetesen felháborodásuknak adtak hangot, illetve különböző jelzőkkel illették az elkövetőt, akinek néhányan a büntetést is kilátásba helyeztek. 

Az elmúlt egy napban legalább 3 ember posztolt hasonlót, és lehet még olyan is aki nem tette közzé, hogy járt! Együtt már lehet érdemes lenne bejelentést tenni! – javasolta az egyik hozzászóló. 

Az eseteket elemző kommentelők sorait olvasva kiderül, hogy a vandál nemcsak éjszaka dolgozik, illetve hogy már Maroslelén is történt hasonló eset. Volt, aki abban reménykedett, hogy miután az esetek nagy nyilvánosságot kapnak, az illető felhagy a vandál akciókkal, más arról számolt be, hogy az egyik autó riasztója sokáig szólt az egyik parkolóban, miután ily módon tönkre tették. 

Nem lehet, hogy pár tizenéves hülyegyerek „vagánykodik”? Persze így is tróger és megkárosítanak mást… egy felnőtt ugyan mit kezdene vele? Gyerek meg poénból gyűjti… – vélekedett egy másik hozzászóló. Az egyik összegzésből kiderült: eddig 11 esetről lehet különböző forrásokból tudni.

Megkérdeztük a megyei rendőrkapitányság sajtóosztályát, tett-e már valaki bejelentést a nem feltétlenül nagy kárral járó, de mindenképp bosszantó esetek valamelyike miatt. 

A Makói Rendőrkapitányságon 6 esetben indult eljárás tulajdon elleni szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt – olvasható a Délmagyarországnak küldött válaszlevélben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában