A kivitelezés 16 hónapon keresztül tart majd

2021.05.28. 14:29

Megkezdődött az építkezés a makói Hagymatikumnál – Fotók

Hivatalosan is átadták a munkaterületet a makói Hagymatikum fürdő bővítését végző cégnek, a Fehérép Kft-nek. A 16 hónapon át tartó beruházás – amely valósággal átszabja a makói belváros arculatát – több mint háromezer négyzetméteren kezdődött meg.

Szabó Imre

A makói Hagymatikumnál már folyik a munka. Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Minden makói közös sikere, hogy most elindulhat a város történetének legnagyobb beruházása – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester május 28-án a Teleki utcában, ahol jelképesen átadta a munkaterületet a Fehérép Kft. ügyvezető igazgatójának, Sipos Tamásnak.

A rövid ünnepségen ott volt Fekete László, a Beruházási Ügynökség önkormányzati magasépítési beruházási igazgatója is. Közben a fürdő gondosan elkerített részére bevonultak a munkagépek és a csapat neki is látott az építkezésnek.

A makói Hagymatikumnál már folyik a munka. Fotó: Szabó Imre

16 hónapig dolgoznak

– Makovecz Imre organikus építészete a város védjegyévé, egyúttal a makói turizmus kitörési pontjává vált – emlékeztetett a városvezető. Elhangzott, az építkezés 3250 négyzetméteren kezdődik meg. A mintegy 10 milliárd forintos beruházás várhatóan 16 hónap alatt készül el.

Mint korábban megírtuk, a fürdő – kisebb, időről időre változó tartalmú korlátozásokkal – ez idő alatt is működik majd. A forgalmi rend változását jelző táblák, felfestések időközben a helyükre kerültek a környező utcákban.

Az összefogás eredménye

Mint újfent hallhattuk, a 16 hónap alatt családi és élményzóna épül, szoborpark létesül, megvalósul az Atlantiszt idéző vízivilág, de lesz nyári öltöző és 12 méteres csúszdatorony is. Bővítik a vízbázist, épül egy új külső termálmedence, de a térkőburkolat és a zöldfelület is teljesen megújul. Lényegében új arculatot kap a teljes belváros.

– Büszkék lehetünk rá, hogy összetartó, erős közösség vagyunk. Ennek az összefogásnak az eredménye az az óriási érték, ami most a szemünk előtt felépül – mondta Farkas Éva Erzsébet.

Fontos beruházás

A kivitelező cég első embere, Sipos Tamás arról beszélt, hogy mintegy 220 embert foglalkoztató cégcsoportjuk számára milyen fontos ez a beruházás. A szükséges források biztosítása számukra azt jelenti, hogy hosszú távon is meg tudják tartani a munkaerőt. Fekete László pedig az állami Beruházási Ügynökség képviseletében arra hívta fel a figyelmet, hogy nagy munka indul el most – bízik abban, hogy ezt jó minőségben, határidőre végzi el az ezzel megbízott társaság.

Azt ígérte, ehhez minden segítséget megadnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában