Makó

2021.08.12. 16:18

Hagymatikum-jegyeket kaphatnak a megye véradói!

Összesen 10 ezer fürdőjegyet ajándékoz a makói Hagymatikum idén a Magyar Vöröskeresztnek azzal a céllal, hogy a megye véradói között osszák szét köszönetképpen.

Szabó Imre

A fürdőjegyeken az áll: Ön gondolt másokra, mi gondoltunk Önre! Fotó: Szabó Imre

A belépőket Sasvári Krisztina, a szervezet megyei elnöke tegnap vette át Farkas Éva Erzsébet polgármestertől a fürdőben. Mint az eseményt kísérő sajtótájékoztatón elhangzott, a Hagymatikum 2013 óta biztosít tiszteletjegyeket a véradóknak. A korábbi években 25 ezret adtak, most azért 10 ezret, mert a járvány miatt a fürdő nem volt nyitva egész évben és az igény is kevesebb. Az akciót idén Székely Ildikó önkormányzati képviselő javasolta, aki most először maga is adott vért.

A fürdőjegyeken az áll: Ön gondolt másokra, mi gondoltunk Önre! Fotó: Szabó Imre

A mostani belépőket jövő év február 28-áig lehet beváltani fürdőszolgáltatásokra, a már meglévőket pedig idén október 29-ig. A jegyek névre szólóak, de családon belül áruházhatók és hétköznapokon válthatók be – tudtuk meg Lajtosné Papp Noémitól, a fürdő divízióvezetőjétől. Sasvári Krisztina, a Vöröskereszt megyei elnöke szerint ez egy országosan is példaértékű gesztus. Azt mondta, hogy a véradós ajándékok közül a fürdőbelépő a legnagyobb értékű, olyan ajándék, ami az önkéntesek egészségét, rehabilitációját szolgálja.

Jókor jött a támogatás, hiszen augusztusban csökkent a véradói aktivitás, készleteket szinte alig tudnak képezni. Véradásra buzdított a fürdőt üzemeltető önkormányzati holding, a Makói Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Ember Alex is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában