Vásárhelyi tömegközlekedés

2023.01.25. 15:20

Fidesz: Szabó János vállaljon anyagi felelősséget!

A tömegközlekedés jogszerűtlen átszervezése miatt 32 milliós bírságot kellett fizetne Vásárhelynek.

Kovács Erika

A Joványbusz járművei. A hódmezővásárhelyi Fidesz felszólította a város polgármesterét, hogy tegyen feljelentést a helyi buszszolgáltatás jogsértő megbízása miatt. Archív fotó: Kovács Erika

A hódmezővásárhelyi Fidesz felszólította Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét, hogy tegyen feljelentést a helyi buszszolgáltatás jogsértő megbízása miatt, ami 32 milliójába kerül a városnak. Erről közleményt adtak ki.

– Szabó János, jó barátból lett alpolgármesternek, jól láthatóan egyetlen feladata volt a városházán, hogy eladja, privatizálja, haverokhoz juttassa az önkormányzati vagy adófizetői pénzből fenntartott szolgáltatásokat. Az üzleti világból jött alpolgármester előbb tevékenyen részt vett abban, hogy Márki-Zay Péter kampányfuvarosának, Jovány Gyulának adják a Jovány Gyula saját tervei alapján átszervezett városi tömegközlekedést, majd egy Pest vármegyei cégnek szervezzék ki a közétkeztetést. A vásárhelyiek mindkettőnek vesztesei lettek – írták.

Hangsúlyozták, a napokban kiderült, jogerős bírósági ítélet is megerősíti, hogy a tömegközlekedés átszervezése jogszabálysértő volt. Mellőzték a közbeszerzést és jogsértően jártak el a szolgáltatást biztosító állami társasággal, a Volánbusszal szemben, emiatt 32 millió forint büntetést kellett fizetnie a vásárhelyi adófizetőknek. A Fidesz szerint „Az önkormányzatnak most már hivatalos papírja van arról, hogy a kampányfuvaros, Jovány Gyula megbízása színtiszta korrupció volt.”

– Szabó János irányításával az önkormányzat előbb akadályozta a vizsgálatot, majd félve a felelősségre vonástól a korrupcióügyi alpolgármester hirtelen beadta a lemondását. Felszólítjuk Márki-Zay Pétert, hogy haladéktalanul tegyen feljelentést a Jovány Busz jogszabálysértő megbízásáért, hiszen 32 millió forinttal lett megkárosítva a város. Szabó János korrupcióügyi alpolgármestertől pedig elvárjuk, hogy vállaljon anyagi felelősséget az általa vezetett átszervezés jogszabálysértéseiért, ne a vásárhelyieknek kelljen kifizetni a törvénysértő tevékenységének árát – tartalmazza a közlemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában