Szegedi hírek

2023.01.25. 12:58

Mihálffy: a Kúria kimondta, hogy törvényellenes a szegedi lakásrendelet

Arról adott hírt facebook posztjában Mihálffy Béla, hogy a sokat vitatott rendelet a Kúria szerint is törvényellenes, és kötelessége a városvezetésnek azt megváltoztatni.

Delmagyar.hu

Fotó: Mihálfy Béla facebook oldala

"Újabb győzelem a szegediek érdekében! A Kúria kimondta: a baloldali városvezetés sokat vitatott lakásrendelete törvényellenes!" - írta facebook posztjában Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője. A posztban arról is szó esik, hogy az elmúlt hónapokban többször felhívták a baloldali városvezetés figyelmét: törvénytelen a baloldali többség által elfogadott önkormányzati lakásrendelet. A szegediekért dolgozó egészségügyi dolgozók, pedagógusok kerültek méltatlan helyzetbe és kerülhetnek utcára a rendelet miatt. Ezért kezdeményezték a rendelet módosítását, amit a városvezetés nem vett figyelembe. 

"Most a Kúria kimondta, hogy törvényellenes a lakásrendelet és az önkormányzatnak kötelessége megváltoztatni azt!" - adta hírül a képviselő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában