Czirbus és Cseri szerint az előbbi fejlődik, az utóbbi nem

2023.10.30. 16:20

Összemérték Makót és Hódmezővásárhelyet

Éles a kontraszt Makó és Hódmezővásárhely között a gazdasági fejlődés, illetve a munkahelyteremtés terén – derült ki hétfőn délelőtt, amikor Czirbus Gábor makói és Cseri Tamás hódmezővásárhelyi fideszes önkormányzati képviselő találkozott és tárgyalt a makói ipari parkban. Közös sajtótájékoztatójukon elhangzott: a Maros-parti város összesen 50 milliárdnyi fejlesztésre, több száz új munkahelyre számíthat, Vásárhelyen ezzel szemben csak látványberuházások történnek, és éppen most jelentett be csoportos leépítést az egyik nagy foglalkoztató.

Szabó Imre

Cseri Tamás és Czirbus Gábor az ipari parkban találkozott, ahol további munkahelyteremtő beruházások várhatók. Fotó: Nagy Szabolcs

– Az elmúlt évek tudatos gazdaságfejlesztésének és a kormánnyal való együttműködésnek köszönhető, hogy Makó jó úton jár – mondta a makói ipari parkban tartott sajtótájékoztatón Czirbus Gábor önkormányzati képviselő, a Fidesz helyi elnöke. Elmondta, a folyamatban lévő beruházások közül kiemelkedik az ipari parkba betelepülő új, több száz új munkahelyet jelentő 30 milliárdos csúcsüzem, illetve a Hagymatikum fürdő bővítése, amely az idegenforgalom előtt nyit új távlatokat.

– Ez utóbbi fejlesztésnek, a vendégforgalom növekedésének a helyi kisvállalkozók is  nyertesei lesznek – hívta fel a figyelmet. Azt is hozzátette, hogy az ipari parkban kormányzati támogatással egy 6 milliárdos közműfejlesztésről is szó van. Ez további befektetők fogadásáras, újabb és újabb munkahelyek teremtésére kínál lehetőséget – hangzott el. Czirbus reméli, hogy Makóval együtt a térség ugyancsak fejlődik majd, és ebben a Maros-parti város továbbra is központi szerepet játszik. Szerinte a Dél-alföldben van potenciál, nem véletlen, hogy a kormány kiemelten támogatja.

Hódmezővásárhelyi kollégája, Cseri Tamás mindenekelőtt gratulált Makó sikereihez. Makóval szemben a Márki-Zay Péter vezette város egyáltalán nem fejlődik, mindössze néhány látványberuházás valósul ott meg – jegyezte meg. Hozzátette, inkább visszafejlődésről lehet beszélni, hiszen a város legnagyobb munkáltatója csoportos leépítést jelentett be.

– A makói polgármester és a képviselő-testület a települését fejleszti, Vásárhely első embere viszont nem a helyiek érdekében dolgozik, hanem az országos politikában szeretne érvényesülni. Ezt pedig újabb és újabb botrányokkal igyekszik elérni 

– összegezte a lényeget. Hozzátette, nem az a probléma, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester ellenzéki. Vannak más ellenzéki vezetésű városok, amelyek tudnak sikereket felmutatni – példaként említette Szegedet, ahol ugyancsak nagy léptékű beruházásokról lehet beszélni. Egyébként Vásárhelynek is megvolt a lehetősége minderre, az elmúlt években azonban amiatt, hogy a város polgármestere képtelen az együttműködésre, az elmúlt években sorra úsztak el a milliárdos, százmilliós beruházások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában