Makó

2023.09.26. 16:11

Csomagolóanyag-gyárat építenek Makón az ipari parkban

Csomagolóanyag-gyárat épít a Benepack Hungary Kft. Makón az ipari parkban, a 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházás alapkövét kedden tették le.

Delmagyar.hu

Forrás: Lázár János Facebook

Lázár János építési és közlekedési miniszter, aki a térség országgyűlési képviselői posztját is betölti, az ünnepségen hangsúlyozta, a kormány tudatos döntésének eredménye, hogy - az autóipar helyett - Makón az élelmiszeriparhoz kapcsolódó beruházás valósuljon meg.

Forrás: Lázár János Facebook oldala

Magyar Levente, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára hangoztatta: Makó és környéke számára a kínai működő tőke a lehető legjobbkor érkezik, hiszen a szomszédoktól elválasztó határok fokozatosan feloldódnak, a közlekedési és infrastrukturális fejlesztések pedig visszahozzák a térség aranykorát.

Forrás: Lázár János Facebook oldala

Csang Je, a Benepack egyik ügyvezetője, az anyavállalat COFCO Packaging vezérigazgatója elmondta, a vállalkozás európai fejlődésének második mérföldköveként hozza létre alumíniumdobozokat gyártó makói üzemét. A beruházás célja, hogy a társaság költséghatékonyabb és környezettudatosabb csomagolási megoldásokat biztosíthasson ügyfelei - a sör- és üdítőital-gyártóknak - Magyarországon és a környező országokban.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában