Helyi közélet

2024.01.30. 17:00

ÁFG: 70 éves szülinap és kadét program

Mozgalmas év volt a kisteleki Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Technikum életében a tavalyi. Az iskola fennállásának 70. évfordulóját októberben jubileumi héttel ünnepelték és szeptember 1-től beindult a honvéd kadét program az új kilencedikeseknek.

Imre Péter Géza

Az évértékelő után Tóth Gabriellát a diákok és a franciaóra várta. Fotó: Imre Péter

Az előző, a 2022/23-as tanévet június végén zártuk, a feladatainkat teljesítettük, a programokat megtartottuk, az érettségi vizsgákon hárman buktak meg egy-egy tárgyból, ők később javíthatnak

 – kezdte évértékelő beszélgetésünket Tóth Gabriella, a kisteleki Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Technikum igazgatója. Azzal folytatta, hogy a nyári szünet sem pihenéssel, hanem munkával, a 70 éves jubileumi ünnepségre való hangolással, például az évkönyv készítésével, teltek. 

Kellemes, szép feladat volt, megérte a fáradtságot 

– jelentette ki.

Augusztusban és szeptemberben zajlott a szervezés, illetve párhuzamosan mentek a beiskolázási programok, a suli megismertetése a nyolcadikosokkal és szüleikkel, folyamatosan illeszkedtek be az új diákok a gólyatáborral, a gólyahéttel, az avatással, és az Árpád-napon Budapestre kirándult az iskola, együtt utaztak vonattal, majd a fővárosban az osztályok saját programokat bonyolítottak.

Úgy kezdődött a tanév, hogy iskolánk részben építési terület volt, dolgoztak a szakemberek és a diákok másik bejáraton közlekedtek. Zajlott az új főbejárat és a parkolók kialakítása, a kerítés és a kapuk felújítása, a tereprendezés, a napelemes rendszer építése. A születésnapi ünnepség előtt még kapargattuk a faleveleket, ebben magam is részt vettem 

– idézte fel az igazgatónő. 

A jubileumi hét október 9-étől 14-éig tartott, a nyitó ünnepséggel és az évkönyv bemutatásával startolt, a programban szerepelt még szoboravatás, szabaduló szoba, egykori tanítványok kiállítása, sportdélután, faültetés, ÁFG-éjszaka az érdeklődő nyolcadikosoknak, az eseménysort a szombati gála zárta verssel, énekkel és visszaemlékezésekkel.

 A jelenlévőktől csakis pozitív visszajelzéseket kaptunk. Mindent dokumentáltunk, vagyis, ha majd 10-20 év múlva újabb jubileumi ünnepséget rendeznek, felidézhetik, mi és hogyan történt 2023-ban

 – mondta Tóth Gabriella. 

A 70 éves iskola új köntösben, teljesen megújulva. Fotó: Imre Péter

A tervekről elárulta: írják a pályázatot a természettudományos oktatás fejlesztésére, február 15-éig kell beadni az anyagot és 10 millió forintot nyerhetnek a biológiai és kémiai szertár fejlesztésére, akár új eszközök vásárlására.

A 2023/24-es tanévben, szeptember 1-től indult iskolánkban a honvéd kadét program a most kezdett kilencedikeseknek, akik már voltak a szentesi laktanyában és két kadétversenyen. Az első félév jól sikerült, és folyamatos a kapcsolattartás a honvédséggel és a Honvédelmi Sportszövetséggel

 – közölte tapasztalatait zárásként.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában