Helyi közélet

2024.04.21. 10:16

Kettő az egyben: Ingyen programok gyerekeknek, politika a szüleiknek

Kovács Erika

A szülők aláírtak, a gyerekek játszottak. Egyre több szervezet emeli fel a hangját az ilyen események ellen, mert a gyermekek jogait sérti, ha kihasználják, vagy más módon használják őket politikai előnyszerzésére. Fotó: Kovács Erika

Márki-Zay Péter szombaton kora délután még az országjáró körútján kampányolt, majd késő délután Hódmezővásárhelyen mutatta be a képviselői csapatát egy olyan rendezvényen, amit a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM), a Minden Fiatal Magyarországa és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület szervezett a Kossuth térre. A programon számos család vett részt, ami nem meglepő, mivel a gyerekeknek ingyenes játékokat, ládavasutazást, ugrálóvárat, csillámtetoválást, arcfestést szimulátort, VR szemüveget, akadályversenyt és sok más szórakozást kínáltak.

A program „kettő az egyben” volt, a gyerekeknek felkínált programok valójában a szülőket szólították meg, akik körében az aktivisták gyűjtötték az ajánlásokat és a kampánybeszéd sem maradt el. Márki-Zay Péter itt mutatta be a jelöltjeit: Kecskés Fannit, Detki Dávidot, Arany-Tóth Katalint, Gyöngyösi Ferencet, ifjabb Jovány Gyulát, Szabó Ferencet, Berényi Károlyt, Túri Csabát, Fodor Györgyit, Horgos Nórát. Márki-Zay Péter, az MMM és a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke, Hódmezővásárhely polgármestere, polgármesterjelölt megnevezte mozgalma, pártja cigány nemzetiségi önkormányzati jelöltjeit is, Ferkovics Menyhért elnökjelöltet, Békési Józsefnét, Kiszin Lászlót, Oláh Mihályt és Gavodi Istvánt, akit most tüntettek ki a Mátray Attila-díjjal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában