Szegedi hírek

2023.12.13. 14:00

Janza Kata és Gallusz Nikolett váltják egymást a Rebeccában

Janza Kata és Gallusz Nikolett csatlakozik Gubik Petrához a Rebecca női főszerepeiben a Szegedi Szabadtéri Játékok 2024-es bemutatóján. A színművészek Mrs. Danvers és Beatrice szerepein osztoznak majd a Dóm téren.

Koós Kata

Janza Kata hazajár Szegedre, számos musical sztárja volt már a Dóm téren. Archív fotó.

Fotó: Sándor Judit

Közösen, váltott szereposztásban alakítja majd Janza Kata és Gallusz Nikolett Sylvester Lévay és Michael Kunze gótikus szerelmi történetének két fontos nőalakját. Az egyik karakter az előadás fő antagonistája, Mrs. Danvers házvezetőnő, a másik pedig a Gubik Petra által játszott főhős sógornője, Beatrice.

Janza Kata sok Lévay-Kunze musical sztárja volt már Szegeden. Az elhunyt úrnő emlékét megszállottan őrző, vasszigorú komorna alakját nagy sikerrel alakította már a grandiózus musical első hazai színrevitele alkalmával az Operettszínházban. Max de Winter nővérét, a jólelkű Beatricet is próbálta ekkor, nézők előtt azonban jövő nyáron a Dóm téren játssza majd először a szerepet.

Gallusz Nikolett szintén többször – a Macskák, a Jézus Krisztus Szupersztár és a Mamma mia! főbb szerepeiben – fellépett már a Szegedi Szabadtéri Játékokon, azonban a feladat több tekintetben is egészen új kihívás lesz számára.

Mind a Rebecca, mind Béres Attila rendező úr új nekem. Ez a szépsége is. Janza Kata, akit emberileg is és művészileg is nagyra tartok, már játszotta a szerepeket, neki valahol már megvan. Én viszont a teljesen újdonsült bekerülők közé tartozom, ami ilyenkor mégiscsak nagyon különleges helyzet

 – fejtette ki. 

A két színésznő ráadásul két szöges ellentétben álló szerepet sajátít majd el közösen.

Csodálatos dolog egy musicalen belül két szerepet játszani. Ez eddig kétszer fordult elő életemben. A Mozartban először Nannerl szerepét játszottam, és később kaptam meg Waldstätten bárónőt egy felújítás során. Az Elfújta a szélben pedig elsőként Belle Watlinget alakítottam, másodszor Scarlett O’Harát, épp a szegedi Dóm téren. Ez lesz így a harmadik alkalom, hogy egy második szerepet is eljátszhatok egy musicalen belül, úgyhogy számomra ez kihívás, nagyon izgalmas utazás lesz 

– mondta el Janza Kata, aki szakmai megmérettetésként tekint a két szerep közötti kontrasztra.

 Nem tudom, lelkileg hogyan fogom viselni, hogy egyik nap így, másik nap úgy. Furcsa lesz, hozzá kell edződni, de remélem, a próbák alatt erre lesz lehetőség. A könnyebbségét az adja, hogy Mrs. Danverst már nagyon ismerem, az útját már nem kell kitalálnom, nem kell vele külön foglalkoznom. Beatrice jellemfejlődésével természetesen igen

 – tette hozzá. 

Az, hogy egyszerre két szerepet próbálunk, azt gondolom, egy mély érzésű és tapasztalt művésznek ijesztő dolog. Akkor válik majd örömtelivé, amikor birtokában leszek a szerepnek. Noha tudom, hogy képes vagyok rá és nagyon örülök neki, az természetes reakció, hogy az ember megilletődik

 – számolt be érzéseiről Gallusz Nikolett, aki azt is elmondta, közel áll hozzá az a természetes báj, amely Beatrice-t rendre jellemzi a musical színreviteleiben. A Manderley új úrnőjének útját álló Mrs. Danvers karakteréhez pedig az áldozatkész megszállottság tulajdonságán át közelít, amely művészemberként számára is jól ismert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában