Szegedi hírek

2023.05.19. 18:11

Janza Katával sétálhatott a közönség - Galéria

Hol szokott ebédelni vagy kávézni Janza Kata szegedi tartózkodása idején? Mit érez, amikor belép a Dóm térre? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak a rajongók a belvárosi séta alkalmával.

Koós Kata

Mindenkihez volt jó szava, kedves mosolya a népszerű musicalszínésznőnek. Fotó: Gémes Sándor

A Széchenyi téren kezdődött a pénteki séta Janza Katával, aki a Chicago musical Morton mamájaként tér vissza a Szegedi Szabadtéri Játékokra július végén. Az idegenvezető a Kölcsey-érmes Tasnádi Gáborné Zsike volt, aki nagy szakértelemmel sorolta minden állomásnál a város legpatinásabb tereihez és épületeihez kapcsolódó érdekességeket. A musicalszínésznő saját élményeivel színezte a kirándulást. 

Elárulta például, hogy a Széchenyi tér közelében is volt már szállása, ahol eleinte lenyűgözte a városháza harangjátéka. Azonban, ahogyan egyre kimerítőbbek lettek az éjszakai próbák, mind kevésbé tudta örömét lelni a dallamokban. 

Janza Kata 1996-ban lépett először a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszínpadára Elisabeth szerepében, Michael Kunze és Lévay Sylvester musicaljében, majd olyan közönségkedvenc produkciókban tért újra és újra vissza, mint a Rómeó és Júlia, a Szentivánéji álom, a Jekyll és Hyde, az Elfújta a szél és az Apáca Show. A Klauzál térnél elmondta, Szeged számára maga a nyugalom oázisa, és ha a városban van, gyakran kávézik a Kárász utcán, szívesen beszélget, ha megállítják. 

Közvetlen személyiségével, derűs kisugárzásával a színpadon kívül is gyorsan elvarázsolta a séta résztvevőit, mindenkihez volt jó szava, kedves mosolya. 

A Reök-palotához érve a közönségnek mondott köszönetet, akik ellátogatnak az épületben rendszeresen meghirdetett közönségtalálkozókra. 

A Dugonics téren a városnézők azt is megtudhatták, hol szokott étkezni Janza Kata szegedi tartózkodása idején. Elmondta, mindig nagy szeretettel várják a Nagyáruház menzáján, ki nem hagyná, hogy meglátogassa az „asszony-barátnőit”. 

A Dóm térhez érve megjegyezte, nagyot dobbant a szíve. 

Elég jó beszélőkém van, de azt nem tudom átadni, amit érzek, amikor belépek erre a térre. Itt találkoztam először a kedves publikummal, 24 éves voltam, az Elisabeth-ben szaladtam ki először a színpadra. Akkor még nem volt internet, mi Szabó P. Szilveszterrel az emberek szeretete által váltunk ismertté, úgy építettünk egy biztos karriert, hogy bennünket Szeged és Dóm tér emelt oda, és máig megsegít. Rengeteget nevettem és nagyon sokat sírtam itt. Aki a Dóm téren kezdi a pályafutását, abban mindig lesz egy tartás, hogy mihez képest kell méltósággal és tisztességgel kell művelni a szakmát 

 – fejtette ki a színésznő. 

A séta a Stefánián, az Erzsébet-szobornál zárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában