Krimibe ágyazott, sötét szerelmi történet bontakozik majd ki a Dóm téren

2023.11.28. 15:40

A Rebecca főszerepében tér vissza Gubik Petra Szegedre

Junior Prima-díjas színésznő, Gubik Petra alakítja Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebecca című musicaljének főszerepét. Az előadást Béres Attila rendezésében július 26-ától láthatják majd a nézők a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Koós Kata

Izgatottan készül szerepére a Junior Prima-díjas színésznő. Fotó: Kis Márkó 

A jövő évad önálló produkciójaként Sylvester Lévay és Michael Kunze újabb világsikerű musicalje, a Rebecca érkezik a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri nagyszínpadára. Július 26-én, 27-én, 28-án, augusztus 2-án és 3-án láthatják majd a nézők a Daphne du Maurier bestselleréből készült, különleges hangulatú előadást, amelyben a nagyívű dallamok segítségével egy krimibe ágyazott, sötét szerelmi történet bontakozik ki a színpadon. A cselekmény középpontjában egy szerény társalkodónő áll, aki egy sorsszerű találkozást követően rövidesen egy megözvegyült lord felesége lesz. A legendás Manderley-udvarház új úrnőjeként azonban titkok hadával, egy zord házvezetőnővel, és az első, néhai Mrs. de Winter, azaz Rebecca kísértő emlékével is meg kell küzdenie a musical hősnőjének.

A főszerepet a Junior Prima-díjas Gubik Petra alakítja majd. Az énekes-színésznő először az Elfújta a szél Scarlettjeként tűnt fel a Szabadtéri Játékok színpadán 2013-ban. Majd két nyáron át játszotta Esmeraldát A Notre Dame-i toronyőr című előadásban, de a Puskás, a musical Klárájaként is színre lépett a szegedi nézők előtt. 

A magyar szabadtéri színjátszás fellegvárának tartjuk a szegedi Dóm teret. Ez egy misztifikált, de közben szakrális tér is, és nagyon különleges energiák mozognak ott. Szerintem kitüntetés megfordulni azon a színpadon. Ha az ember pályáján ez legalább egyszer megadatik, az már egy áldás

 – mondta Gubik Petra, aki a város kőszínházában is régi szerepálmát valósíthatta meg tavaly Barnák László főigazgató Leonce és Léna-rendezésében.

A Rebecca főszerepében egy kezdetben kifejezetten bizonytalan, saját identitással szinte alig rendelkező nőt alakít majd, akinek egy rejtély szálainak kibogozásán keresztül kell megtalálnia saját útját is.

 Épp ez a szerep szépsége, az adja az ívét, hogy honnan hová jut el a karakter. Szerintem az életben is hosszú idő kell, meg kell tapasztalni bizonyos dolgokat ahhoz, hogy az ember a sarkára álljon, merje vállalni önmagát és kiálljon magáért. Én is épp ebben az életszakaszban vagyok, az öntudatra ébredés szakaszában

 – fejtette ki.

A színművész izgatottan készül az új feladatra, amelynek zenei világa is igen kedves a számára. 

Ez angolszász jellegű dallamvilág, ami a klasszikus monumentalitást, történetmesélést jelenti a zenében, igényli az élő hangszeres megszólaltatást. Benne van a klasszikus zene gyönyörűsége, mégis egy olyanfajta modernitással ötvözve, ami korhatárok nélkül képes megpendíteni az emberek figyelemközpontját. Mindenkit nyitottá tud tenni az a fajta zene, az a fajta színház, amelynek mély mondanivalója van, és képes elérni, hogy az embert kirázza a hideg. Lévay Sylvester zenéi, darabjai tudják ezt 

– mondta.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában