Helyi sport

2013.07.26. 19:50

Huba a KSZSE edzője

Szeged - A KSZSE NB I/B-s női kézilabdacsapata új edzővel, az egykori kiváló NB I-es beállóssal, Huba Dórával kezdi meg a felkészülést a 2013–2014-es szezonra. A szegedi együttes hétfőn kezdi el a munkát.

Süli Róbert

Hétfőn megkezdi a felkészülést a KSZSE NB I/B-s női kézilabdacsapata. A szegedi együttesnél a nyáron komoly változások történtek, új edzővel vágnak neki a szezonnak.

– A napokban sikerült megállapodnunk Huba Dórával, az egykori kiváló NB I-es játékossal, aki éveken keresztül dolgozott a klubunknál. Szülési szabadsága után tér vissz a csapatunkhoz. Alaposan átalakul a felnőttkeret, hat junior kézilabdás, Németh, Sebők, Speth, Koltai, Sevaracz és Máthé-Tóth kerül fel a nagyokhoz. Új játékosunk lesz minden bizonnyal Juhász, Horváth, Sebestyén, Hocz, Varga, Szombati és Martus. Az ifjúsági válogatott [namelink name="Puhalák Szidona"] kettős igazolással továbbra is nálunk szerepel majd. Célunk a biztos bennmaradás kiharcolása, a helyi játékosok beépítése. Az első héten napi két edzés szerepelt a programban, az Etelka soron készülünk. Augusztusban az orosházi tornán szerepelünk, majd több edzőmeccset is játszunk. Szeptember 6-án a Nyíradony ellen kezdünk a bajnokságban – kezdte a beszélgetést [namelink name="Forgó Zoltán"], a KSZSE elnöke.

A szegedi klub igazán büszke lehet az utánpótlás-korosztályok eredményeire. Országos szinten is kiemelkedő eredményeket értek el a csapatok.

– Mi sem bizonyítja jobban, hogy elismerik a munkánkat, mint az, hogy az országos serdülő bajnokságban hatodik helyen végzett csapatunkból öt játékos bekerült a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémiára. A 35 fős társasághoz öt KSZSE-s csatlakozott. A 2000-es csapatunk nyolcadik lett, a 2003-as negyedik, és több korosztály is sokáig jutott. A célunk változatlan, alulról felfelé építkezni, ez a KSZSE hitvallása – fejezte be a mondandóját Forgó Zoltán elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában