Helyi sport

2021.05.28. 10:38

Történelmet írtak

A Veszprém sikerével ért véget a férfi futsal magyar kupa négyes döntője. A bakonyiaknál játszó Rutai Balázs tevékeny részese volt a kupagyőzelemnek, hiszen a finálé hosszabbításában (a rendes játékidő 4-4-re végződött) az ő góljával vezetett újra a csapata a Berettyóújfalu ellen, végül 7-4-re meg is nyerte a döntőt.

Kupagyőztes a Veszprém. Rutai Balázs nagyszerű sikert ért el csapatával, miután legyőzték a Berettyóújfalut. Fotó: Árvai Károly/MW

Fotó: Árvai Károly/MW

– Már a Nyírgyulaj elleni elődöntő is izgalmas volt, kiélezett meccs volt, hiszen ellenfelünk télen a brazil légiósoknak köszönhetően megerősödött. A Berettyótól négyből négyszer kikaptunk a bajnokságban, ezek közül háromszor mondhatni elég simán megvertek minket. Egy meccsen bárkit meg lehet verni, szerintem jobban akartuk a győzelmet, ennek köszönhettük a győzelmet – mondta lapunknak Rutai Balázs.

Kupagyőztes a Veszprém. Rutai Balázs nagyszerű sikert ért el csapatával, miután legyőzték a Berettyóújfalut. Fotó: Árvai Károly/MW

A szegedi játékos ezzel történelmi siker része volt, hiszen a Veszprém sosem nyerte meg korábban a kupát. Rutai a nyáron igazolt a bakonyi csapathoz.

– Az volt a célunk, hogy a négy között legyünk a kupában és a dobogóért küzdhessünk a bajnokságban. Szerencsére ez mindkettő sikerült, a kupagyőzelem csak hab a tortán, erre senki nem számított. Jövőre komolyabb célokért szeretne küzdeni a csapat, úgyhogy úgy érzem, Magyarországon az egyik legjobb helyen játszhatok. Sokat fejlődtem az elmúlt időszakban – összegzett Rutai Balázs.

A Veszprém számára ezzel nem ért véget a szezon, a bronzcsatában a szintén szegedi Szentes-Bíró Tamással felálló DEAC-cal találkozik a csapat.

– Fura ellene játszani, de hozzászoktunk, hiszen hétszer játszottunk már egymás ellen idén – zárta Rutai Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában