Nem bízta a véletlenre a továbbjutást a Kasper Hjulmand vezette csapat

2021.07.05. 18:32

Dánia a legjobb négyben

Dánia jutott tovább a meglepetéscsapatok csatáján a labdarúgó-Európa-bajnokság harmadik negyeddöntőjében, miután 2-1-re győzött Csehország ellen.

T. A.

Baku, 2021. július 3. A dán Kasper Dolberg (k) megszerzi csapata második gólját a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntõjének Csehország-Dánia mérkõzésén Bakuban 2021. július 3-án. MTI/AP/Getty pool/Dan Mullan

Forrás: MTI

Fotó: Dan Mullan

Szép summa üthette azok markát, akik a részben hazai rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokság előtt arra fogadtak, hogy a torna egyik negyeddöntőjén majd egy Csehország–Dánia mérkőzést rendeznek. Mind a dánok (akik a csoportkör utolsó mérkőzésekor még pont nélkül álltak), mind a csehek nagyszerű teljesítménnyel jutottak el idáig, összecsapásuk végén pedig 2–1-es győzelemmel Kasper Hjulmand csapata lépett közelebb a hőn áhított döntőhöz.A dán szakember együttese már az 5. percben vezetéshez jutott: egy szöglet után a Dortmund játékosa, Thomas Delaney várta teljesen üresen a labdát, fejese pedig a hálóban kötött ki. A korai dán vezetést követően Maehleék átadták a kezdeményezést a cseheknek, és veszélyes ellentámadásokra rendezkedtek be.

Az egyik kontra után éppen az Atalanta szélső védője adta be külsővel a labdát a bal oldalról, amelyre Dolberg érkezett remekül, 2–0.

A fordulás után Csehország két helyzettel jelezte, hogy a hátrány ellenére abszolút nem áll szándékában lemondani a továbbjutásról. Jaroslav Silhavy fiainak első két lehetőségét még Schmeichel hárította, de a harmadiknál a kontinensviadalon nagyszerű formában futballozó Shick kapásból betalált, így egy gólra zárkóztak a csehek. A folytatásban aztán érdekes helyzet állt elő, hiszen inkább az előnyben futballozó Dánia jutott közelebb ennek növeléséhez, mintsem a csehek az egyenlítéshez, amely végül nem is sikerült. A dánok 2-1-es győzelemmel továbbjutottak az elődöntőbe, amelyben szerdán 21 órától Angliával találkoznak a Wembleyben.

 

Csehország 1 (1)

Dánia 2 (2)

Negyeddöntő, Baki, Olimpiai Stadion, 16 306 néző.

Vezette: Kuipers (holland).

Csehország: Vaclík – Coufal, Celustka (Brabec, 65.), Kalas, Boril – Holes (Jankto, a szünetben), Soucek – Masopust (Krmencík, a szünetben), Barák, Sevcík (Darida, 80.) – Schick (Vydra, 79.).

Szövetségi kapitány: Jaroslav Silhavy.

Dánia: Schmeichel – A. Christensen (Andersen, 81.), Kjaer, Vestergaard – Stryger Larsen (Wass, 71.), Höjbjerg, Delaney (M. Jensen, 81.), Maehle – Braithwaite, Dolberg (Poulsen, 59.), Damsgaard (Nörgaard, 60.).

Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.

Gólszerzők: Schick (49.), ill. Delaney (5.), Dolberg (42.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában