Pengő László Ausztráliában

2023.04.18. 13:07

Világrekorddal világbajnok lett a szentesi szívtranszplantált úszó

Magyar, ráadásul szentesi sikerrel indult a Szervátültetettek Világjátéka az ausztráliai Perthben. Pengő László egy-egy arany- és ezüstérmet gyűjtött be.

Becsei Dávid

Pengő László az úszás megszállottja.

Fotó: Vidovics Ferenc

Még 2022. októberében fogalmazta meg lapunkban azt a célját, hogy 2023 legnagyobb célja, hogy részt vegyen az ausztráliai Világjátékokon. A szentesi Pengő László 2020. január 13. óta él új szívvel.

Célja teljesült, utazhatott a Szervátültetettek Világjátékára, ráadásul rögtön az első napon két érmet is szerzett. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége számolt be róla, hogy a az úszóversenyek első napján 2020 óta szívátültetett sportoló, Pengő László álma valóra vált. Bár egész életében úszott, vízilabdázott, Szervátültetettek Világjátékán most versenyezhetett először. 

A fantasztikus eredmény sem maradt el, hiszen 100 méter gyorsúszásban ezüstérmes lett, míg 50 méter hátúszásban világbajnoki címnek örülhetett, amivel beállította a Szervátültetettek Világjátéka hetven év felettiek korcsoportjának új világrekordját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában