Jön a rangadó

2023.05.13. 09:54

Élre állhat a HFC, ha nyerni tud vasárnap

Eljött a mindenről döntő találkozó: vasárnap Iváncsán játszik a Hódmezővásárhelyi FC.

V. P.

A kék-sárga mezes HFC igazi rangadót játszhat vasárnap.

Fotó: Karnok Csaba

Gyakorlatilag minden kérdés lezárulhat vasárnap Iváncsán. A labdarúgó NB III. Közép csoportjának utolsó előtti fordulójában ugyanis a második helyen álló Hódmezővásárhelyi FC az éllovas Iváncsa vendége lesz, és amennyiben nyerni tud, akkor az élről várhatja majd az utolsó fordulót, a két csapatot csupán csak egy pont választja el egymástól – miután a Fejér vármegyeiektől jogosulatlan játék miatt négy pontot levontak. 

Az okozza az egyetlen bizonytalansági faktort, hiszen ha nyer is a HFC a rivális otthonában, akkor az utolsó fordulóban még szurkolnia kell a Dabasnak, hiszen a 38. játéknapon a HFC szabadnapos lesz, az Iváncsa pedig Dabason lép pályára. 

A külső tényezőket ki kell zárnunk, csak csapatban és egységben kell gondolkoznunk, össze kell zárnunk vasárnap. Játékban kell bizonyítanunk, hogy nem véletlenül vagyunk ott, ahol állunk. Ki kell élveznünk, hogy egy ilyen meccset játszhatunk, és a legjobbunkat kell nyújtani. Tudjuk, hogy ellenfelünk milyen játékot képvisel, négy-öt olyan egyéni kvalitású játékosuk van, aki bármikor el tudja dönteni a meccset. Azt gondolom, a higgadtság lehet a döntő faktor, ugyanakkor tudnunk kell játszani a saját játékunkat. Számítunk a szurkolóink segítségére, aki teheti, jöjjön el vasárnap, és szurkoljon nekünk! – mondta Antal Krisztián. A HFC egyébként külön szurkolói buszt is indít a meccsre, és összesen várhatóan 70-80 vásárhelyi a helyszínen igyekszik a győzelembe hajszolni a csapatot.

A HFC egyébként a héten megkapta az NB II.-es induláshoz szükséges licencet. 

Nehézségekkel is szembe kell néznie a Vásárhelynek, hiszen az öt sárgalapos Tapiska Géza mellett sérülés miatt bizonyára kihagyja a találkozót Hegedűs Martin, Schildkraut Krisztián és Bata Kristóf. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában