Levontak négy pontot az Iváncsától

2023.05.09. 12:21

Mégis van esélye a bajnoki címre a Hódmezővásárhelyi FC-nek

Bajnoki döntővel felérő meccset játszhat a Hódmezővásárhelyi FC vasárnap a labdarúgó NB III. Közép csoportjában.

V. P.

A kék-sárga mezes HFC igazi rangadót játszhat vasárnap.

Fotó: Karnok Csaba

Úgy tűnt, vasárnap minden eldőlt: az Iváncsa megnyerte a délelőtti bajnokiját a Kecskemét II. ellen, és bár a Hódmezővásárhelyi FC 4–1-es sikert aratott a Bánk-Dalnok LA ellen, de mivel már csak egy meccse van hátra, nem előzheti meg a tabella élén álló Iváncsát.

Ez volt vasárnap. Mára azonban kiderült, jogosulatlan játék miatt négy pontot levont az MLSZ a riválistól, így a két csapat között fennálló ötpontos különbség egyetlen egységre csökkent – nem mellesleg a HFC szezonbeli utolsó bajnokiján éppen Iváncsára utazik. A riválisnak még lesz egy meccse a 38., utolsó fordulóban, amikor a HFC szabadnapos, az Iváncsa pedig a bentmaradásért küzdő Dabas vendége lesz.

– Egyébként is egy presztízsmeccsre készültünk vasárnap, hiszen jó szájízzel szerettünk volna lezárni a szezont. Azon leszünk, hogy az utolsó mérkőzésre mindenki összekapja magát, és adja ki magából azt, ami benne van. Pluszban senkit nem kell motiválni, hiszen így még nagyobb a tét, de azt gondolom, nem rajtunk lesz a nagyobb nyomás. Harcosokra lesz szükség vasárnap. Nagy pozitívumnak tartom, hogy idáig eljutottunk, és játszhatunk egy ilyen mérkőzést, hiszen egy labdarúgó pályafutásában nem mindig adatik meg, hogy egy ilyen rangadón pályára lépjen – mondta Antal Krisztián, a Hódmezővásárhelyi FC edzője.

A két csapat egymás elleni meccsét Vásárhelyen egyébként 2–1-re a HFC nyerte. A vásárhelyi klub szurkolói buszt is indít a vasárnapi meccsre, jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet május 10-ig. Az utazás díja 6000 forint, indulás május 14-én, 11.30-kor az Aldi parkolóból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában