Helyi sport

2024.03.08. 12:34

Megvan a dátum és az ellenfél: Szegeden játszik Eb-selejtezőt a válogatott

Az UEFA elkészítette az Európa-bajnoki selejtezők sorsolását, a magyar női válogatott Szegeden kezdi meg a sorozatot.

Delmagyar.hu

Újra Szegeden a női válogatott, Eb-selejtezőt játszanak áprilisban.

Fotó: Szabó Miklós

Ahogy azt Margret Kratz szövetségi kapitány a Szegeden tett látogatása során bejelentette: Szegeden játssza majd első Európa-bajnoki selejtező-mérkőzését a magyar női labdarúgó-válogatott.

Akkor még nem volt tudható, hogy a magyar csapat melyik divízióban, és mely ellenfelekkel játszhat majd az Eb-selejtezők során. Mivel a belgák elleni párharcot elveszítette a válogatott, így eldőlt, a B ligában játszhat majd, a sorsoláson pedig Svájc, Törökország és Azerbajdzsán került a magyarok csoportjába.

Ahogy arról a Magyar Labdarúgó szövetség beszámolt, az UEFA elkészítette az Eb-selejtezők sorsolását, ennek értelmében pedig eldőlt: április 5-én Azerbajdzsán lesz a magyar csapat ellenfele a Szent Gellért Fórumban. A mérkőzés pontos kezdési időpontja még nem ismert.

A 2025-ös Európa-bajnokságon 16 csapat vesz részt, vagyis a házigazda Svájc mellett 15 válogatott harcolja ki a részvételt. Közülük nyolc csapat a selejtezők A ligájából kerül ki, itt a négy csoportelső és a négy csoportmásodik ugyanis közvetlenül biztosítja a helyét a tornán.

A maradék hét helyet kétkörös rájátszás során szerezhetik meg a csapatok. A magyar válogatott akkor szerepelhet ebben a rájátszásban, ha a négyes csoportja első három helyének valamelyikén végez.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Április 5.
Magyarország-Azerbajdzsán (Szeged, Szent Gellért Fórum)

Április 9.
Törökország-Magyarország

Május 31.
Svájc-Magyarország

Június 4.
Magyarország-Svájc

Július 12.
Azerbajdzsán-Magyarország

Július 16.
Magyarország-Törökország

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában