Helyi sport

2024.02.18. 17:15

Eb-selejtezőt játszik Szegeden a női labdarúgó-válogatott

Szegeden járt a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Margret Kratz jelenlegi, és jövendőbeli válogatott játékosokat nézett meg a KÉSZ-St. Mihály Szeged felkészülési mérkőzésén, egyben bejelentette: a női nemzeti csapat tétmeccset játszik áprilisban a Szent Gellért Fórumban.

Vajgely Pál

Személyesen tekintette meg a KÉSZ-St. Mihály Szeged felkészülési mérkőzését Margret Kratz.

Fotó: Török János

Szegeden töltött egy napot Margret Kratz. A női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya több okból érkezett a városba, egyrészt ugyanis személyesen szerette volna megnézni a KÉSZ-St. Mihály Szeged–ZFK Sloga Zemun felkészülési mérkőzést. A szegediek a szerb élvonal harmadik helyezettjével találkoztak Tápén, ahol a német szakember szerette volna megtisztelni Schildkraut Fruzsinát, a St. Mihály kapusa ugyanis meghívót kapott a magyar válogatott keretébe, a csapat február 23-án és 27-én Belgium ellen játszik a Nemzetek Ligája rájátszásában. Mellette Ivana Trbojevics-et övezte kiemelt figyelem a szövetségi kapitány részéről, a szegediek légióst ugyanis szeretnék honosítani.

Fruzsival váltottam pár szót a meccset követően, és szerettem volna megtisztelni a jelenlétemmel. Ivanát már régóta figyelem, a téli teremtornán nagyon tetszett a játéka, a torna egyik legjobb játékosa volt. Most azért jöttem, hogy személyesen is láthassam őt játszani nagypályán, majd megbeszéljük, milyen folyamatokon kell átesnie, hogy pályára léphessen a válogatottban – mondta lapunknak Margret Kratz.

 

Mint a német szakember kitért rá, kedveli Szegedet, és szép emlékek is fűzik a városhoz, hiszen első győzelmét a Szent Gellért Fórumban aratta a válogatott élén, 2021 júniusában Szerbia ellen tudott nyerni felkészülési mérkőzésen a magyar válogatott. 

Nos, Margret Kratz bejelentette azt is, hogy a női nemzeti csapat visszatér a Tisza-parti városba. Az áprilisban esedékes Európa-bajnoki selejtezők során ugyanis a hazai mérkőzést majd Szegeden játssza a csapat. Pontos sorsolás és ellenfelek később, a Nemzetek Ligája rájátszásának lebonyolítását követően várhatóak, az biztos, hogy a svájci rendezésű Eb-re való kvalifikációjának első ablakát április 3-9. között rendezik, azaz ezekben a napokban játszik majd egy tétmeccset a női válogatott Szegeden.

A KÉSZ-St. Mihály Szeged a felkészülési mérkőzésen gól nélküli félidőt követően 4–0-ás vereséget szenvedett Szerbia legrégebbi női klubjának számító ellenfelétől.

KÉSZ-St. Mihály Szeged–ZFK Sloga Zemun 0–4 (0-0)
Női labdarúgó felkészülési mérkőzés, Szeged-Tápé, KÉSZ Aréna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában