Nyugodtan készülhetnek

2024.04.13. 08:00

Idegenbeli bajnoki vár ma a Pick Szegedre

Idegenbeli bajnoki mérkőzésre készül az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, miközben kiderült, Dean Bombac távozik a klubtól, de marad Magyarországon, míg a Tisza-partiak nyári sztárigazolása átmenetileg lemondta a válogatottságot, így nem lesz ott a párizsi olimpián.

Becsei Dávid

Decemberben Kalaras (a labdával) nyolc góljának is köszönhetően győzte le a Szeged 39–29-re a Budakalászt a Pick Arénában.

Fotó: Karnok Csaba

A Ferencváros szerda esti legyőzését követően új fejezet kezdődött a Pick Szeged idényében. Biztossá vált, hogy ismét ott lesznek a kékek a bajnoki döntőben, míg a magyar kupa május 18-19-i négyes döntőjére már korábban kvalifikálták magukat. Mindezek azt jelentik, egy hónapon át nyugodtan és teher nélkül készülhet Kárpáti Krisztián együttese.

Bajnoki idegenben

A 26. fordulóból előrehozott mérkőzéssel folytatja a Szeged Budakalászon ma 17 órától. A hazaiak nagyszerű idényt futnak, hiszen huszonegy pontjukkal jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a Dabast, a hatodik helyen állnak. Az ötödik Csurgótól is mindössze egy pont választja el őket. Csoknyai István legénysége három mérkőzés óta nyeretlen, ugyanis legutóbb a Telekom Veszprémtől kaptak ki otthon 43–30-ra, idegenben pedig 29–28-ra a PLER-től, Tatabányán pedig 30–30-as döntetlent játszottak.

2023 utolsó bajnokiját Szegeden egymással játszotta a Pick és a Budakalász. Akkor 39–29-re nyertek a hazaiak. Kalaras egyéni gólcsúcsot döntött, nyolszor volt eredményes, de Szilágyi Benjámin is 6/6-tal zárta a találkozót.

Távozik Bombac

Véget ért a pletykák időszaka, ugyanis a másodosztályból feljutó Győri ETO hivatalosan bejelentette, a következő szezonra leigazolta Szegedről a szlovén válogatott irányítót, Dean Bombacot. A nemzeti csapatával a párizsi ötkarikás játékokra készülő, 35 esztendős játékmester hároméves szerződést kötött új csapatával.

Az már korábban kiderült, hogy a Szeged két új irányítóval vág neki a következő idénynek, ugyanis Magdeburgból az izlandi válogatott Janus Smárasont, Bukarestből pedig a szerb nemzeti csapatot is erősítő Lazar Kukicsot igazolták le. Rajtuk kívül érkezik még a Pick kapujában Thulin, beállóba pedig Toto.

Kihagyja az olimpiát

Az OTP Bank-Pick Szegedet erősíti a következő két idényben Magnus Röd is. A 26 éves jobbátlövő a napokban jelentette be, úgy döntött, hogy kihagyja a párizsi olimpiát. A januári Eb-n lábtörést szenvedett.

– Nem vagyok kész arra, hogy a sérülésem után megharcoljak azért, hogy bekerüljek az olimpiai keretbe. Nekem és a válogatottnak is jobb, ha most tartok egy kis szünetet. Ha Norvégiát akarod képviselni a párizsi keretben, akkor fizikálisan és mentálisan is 100 százalékosnak kell lenned. Én viszont most 100 százalékosan arra szeretnék koncentrálni, hogy egészséges és sérülésmentes legyek – nyilatkozta Röd a norvég szövetség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában