Kalaras 8 góllal zárt a Budakalász ellen

2023.12.08. 20:37

Pick Szeged: plüss- és gólzáporral zárták az évet – GALÉRIA

Az ünnepi hangulatban sem lazított az OTP Bank-Pick Szeged, amely Nagy Martin 40%-os védési hatékonyságával és Gleb Kalaras nyolc góljával 39–29-re győzte le magyar bajnokin a Budakalászt a Pick Arénában. Folytatás február 10-én itthon a Ferencváros ellen.

Becsei Dávid

14. alkalommal repültek a plüssök, amelyek nagy örömet okoznak majd új gazdáiknak.

Fotó: Karnok Csaba

Mikler, Bánhidi, Mackovsek és Sostaric nélkül fogadta az év utolsó mérkőzésén a magyar bajnokságban a Budakalászt a Pick Szeged. A fiatalok közül ismét bekerült a meccskeretbe Rea és Fekete, de benne volt ismét Molina és Dzialakiewicz is.

Immár tizennegyedik alkalommal repültek ismét a plüssök a jótékonyság jegyében a kezdő sípszó előtt néhány perccel. A kétezer fős publikum ismét kitett magáért, több száz ajándékkal kedveskedhetnek majd a gyerekeknek így a jótékonysági szervezetek, akik megkapják ezeket.

Szegedi és ünnepi kezdődobással indult a találkozó, a tajvani Yaya éppen a meccsnapon ünnepelte a kilencedik születésnapját. 2018. március 10-én Veszprémben, 2023. december 8-án pedig Szegeden hozott szerencsét családjával a jelenléte.

Lendületesen kezdődött a mérkőzés, a plüsszápor után a gólokban sem volt hiány. 11 perc játékot követően 8–4-re vezetett a Szeged, amelynek kapujában Imsgard kezdett, de a kevés védés következtében hamar érkezett a helyére a magyar válogatott Eb-re készülő keretébe behívott Nagy Martin. Egy-két szegedi csere és rossz megoldás miatt támadásban, a Budakalász pillanatok alatt ledolgozta a hátrányát. A 14. minutumban 10–10-nél először egyenlítettek a vendégek, majd negyven másodperc erejéig a vezetést is átvették. Gyorsan megrázta magát innen a Szeged, ismét ötgólos különbséget alakított ki, a szünetre 19–16-os eredménnyel vonulhattak a csapatok.

A második félidőben egyre inkább felőrlődtek a vendégek, bár Kiss Bence révén gyakran sikerült borsot törni a hazai védelem orra alá. Nagy Martin jól védett, Kalaras pedig vajkézzel értékesítette a helyzeteit beállóból, tíz lövésből nyolc találatig jutott.

Nyilatkozatok:

Kárpáti Krisztián: – Jó darabig erőn felül teljesített a Budakalász, amihez gratulálok a vendégeknek. Nem volt könnyű felvenni a mérkőzés hőfokát több hiányzó nélkül. Ennél azért eggyel magasabb színvonalon kellett volna kézilabdáznunk, ma is kétarcú volt a csapat. Többet hibáztunk, mint amire számítottunk. Szép pillanat volt a klubunk életében, hogy az utolsó percekben négy szegedi születésű játékos volt egyszerre a pályán.

Csoknyai István: – Gratulálok a hazaiaknak, megérdemelten tartották itthon a két pontot. Gratulálok a BL-szereplésükhöz, színvonalas meccset játszottak a Kielcével. Keretbe foglaltuk a mérkőzést, az első és utolsó tíz percben szerényebben kézilabdáztunk, közte viszont Kiss Bence eredményesen irányította a csapatunkat. Annak eredményére, hogy forgattam a pályán lévőket, elfáradtunk. Összességében azt kaptam, amit vártam, de ha picit pontosabban játszunk, akár szorosabb eredményt is elérhettünk volna.

OTP Bank-Pick Szeged–CYEB Budakalász 39–29 (19–16)
Férfi kézilabda NB I., 13. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2125 néző. Vezette: Bátori, Szécsi.
OTP Bank-Pick Szeged: Imsgard – SZILÁGYI 6/3, Garciandía 3, Martins 2, Gaber 1, Szita 5, Frimmel 5. Csere: NAGY M. (kapus), KALARAS 8, Bodó 4, Molina, Bombac 2, Dzialakiewicz 1, Rea 1, Fekete G. 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
CYEB Budakalász: Váczi D. – Varjú 3/1, SINKOVITS 5, Dávid M., Mikhalin 3, Juric-Grgic, Kovács D. 2. Csere: Tóth M. (kapus), KISS B. 7, Halász J. 2, Tyiskov, Raniszavljevics 3, Tóth Sz. 3, Berényi, Szakács 1. Vezetőedző: Csoknyai István.
Hétméteres: 3/3, ill. 1/1.
Kiállítás: 2, ill. 8 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában