Hivatalosan is bejutottak a bajnoki döntőbe

2024.04.10. 20:31

Szegedi kapusparádé a Ferencváros  ellen – GALÉRIA

Negyedórán át tapadt a Ferencváros a hazaiakra, ezután viszont egy 10–0-s sorozattal az OTP Bank-Pick Szeged lezárta a győzelem kérdését. A vége 39–23, ezzel pedig immár matematikailag is biztosították helyüket a Tisza-partiak a bajnoki döntőben, ahova a címvédő Veszprém már korábban bejutott.

Becsei Dávid

Bombac (a labdával) jól mozgatta a szegedi csapatot, mellette pedig négy gólt is szerzett.

Fotó: Gémes Sándor

Mindkét csapat tartalékosan lépett pályára, hiszen hazai oldalon hiányzott kisebb sérülés miatt Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Gleb Kalaras, míg a vendégektől Lékai Máté, Ónodi-Jánóskúti Máté, Prainer Viktor és Füzi Dániel. A nyáron Kielbe igazoló Imre Bence keretben volt, de nem lépett pályára a zöld-fehéreknél.

Szegedi támadással és két Borbély Ádám-védéssel indult a mérkőzés, amelynek első gólját Nagy Bence jegyezte. Stepancic és Mackovsek átlövésgóljával a negyedik perc elején már a Pick járt előrébb, de egy Csörgő-találattal és beállóból egy szép Pordán-góllal fordított a Ferencváros. Öt perc játék után 2–3 állt az eredményjelzőn.

Egészen a 14. percig és 8–8-ig fej-fej mellett haladt előre a két csapat. Ezt követően viszont megszaporodtak Mikler Roland védései, miközben támadásban nagyjából tíz minutum alatt 10–0-s sorozatot produkált a Pick Szeged. Záporoztak a gyors és könnyű gólok, így a 25. percben 18–8-nál már a közte tíznek szólt a szegedi közönség öröme. A szünetig eggyel csökkent a különbség, Mikler tizenöt védéssel 60 százalékos védési hatékonysággal zárta az első játékrészt (19–10).

A második játékrész derekán néhány támadás erejéig megtorpant a Szeged, több hiba csúszott a befejezésekbe. Hátul viszont Nagy ott folytatta, ahol Mikler abbahagyta, ő tizenhárom hárítással és 54 százalékos védési hatékonysággal fejezte meg.

Szombaton Budakalászon folytatja a Szeged, előtte viszont pénteken 18.15-től a Móra Ferenc Múzeum elé várják a szurkolókat egy közös fotózásra.

Kárpáti Krisztián: – Összességében elégedettek lehetünk a mérkőzéssel, hiszen teljesítettük az elsődleges célunkat, bejutottunk a bajnoki döntőbe. Meghatározónak bizonyult, hogy Mikler és Nagy Martin is remekül védett. A második játékrészben próbálkoztunk egy-két olyan elemmel, amit a jövőben szeretnénk beépíteni a játékunkba.

OTP Bank-Pick Szeged–Ferencváros 39–23 (19–10)
Férfi kézilabda NB I., 15. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2415 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
Szeged: MIKLER – Sostaric 3/1, STEPANCIC 6, BOMBAC 4, Gaber 2, Mackovsek 4, FRIMMEL 6. Csere: NAGY M. (kapus), Molina, Jelinic 2, Martins 2, Szita 3, Garciandía 2, Szilágyi 4/3, Fekete G. 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
FTC: Borbély – Bujdosó 1, PORDÁN 3, Mikita J. 1, Bognár 4, Nagy B. 2/1, Csörgő 2. Csere: Kovacsics P. 2, Balogh Zs., Mészáros Márk 4/1, Debreczeni, Mészáros Máté 1, Fülöp 3, Szepesi. Vezetőedző: Pásztor István.
Hétméteres: 4/4, ill. 4/2.
Kiállítás: 2, ill. 0 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában