Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

203 galambban gyönyörködhettek

Hódmezővásárhelyen ötödször, a Csúcsi Olvasókörben másodszor rendezték meg a Szegedi Magasszálló Keringőt Tenyésztők Fajtaklubjának kiállítását a hétvégén.
Az eseményen 4 kategóriában 203 galambot állított ki 18 tenyésztő. Érkeztek kiállítók Vásárhelyen kívül Szegedről, Makóról, Szentesről és Csongrádról.
 
Mindenki találhatott magának kedvére való galambokat. Fotó: Imre Péter
Mindenki találhatott magának kedvére való galambokat. Fotó: Imre Péter


A fajtaklub elnöke, Rostás Gyula elmondta, a labdarúgásban betöltött funkciójának megszűnése, 1995 után kezdett el komolyabban foglalkozni a galambok tenyésztésével, és lett tagja a V-84-es egyesületnek. Jelenleg 200-250 szárnyast tart az udvaron, illetve a háza padlásán. A kiállításra 17-et nevezett. Közülük került ki a fajtagyőztes öreg tojó, valamint átvehette a tenyésztői vándordíjat. Aki Vásárhelyen jó eredményt ér el, országosan is sikerre számíthat.
Az öreg hímek és a fiatal tojók

Az öreg hímek kategóriájában Szabó Dezső (Szeged), az öreg tojók kategóriájában Rostás Gyula (Hódmezővásárhely), a fiatal hímek kategóriában Dudás Imre (Csongrád), a fiatal tojók kategóriájában Cseri József (Hódmezővásárhely) galambja nyert. A tenyésztői vándordíjat Rostás Gyula kapta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dél-koreai jégkristályok Vásárhelyen

Dél-koreai jégkristályok Vásárhelyen
Egyedi technikával mínusz 9 Celsius-fokon a jég formáit örökíti meg papíron Szabó Klára Petra, a 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat Rudnay Gyula művészeti ösztöndíjasa. Tovább olvasom