Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

A vásárhelyi strandfürdő egész évben várja a vendégeket

A hosszú hétvégén országszerte kinyitottak a strandok. A vásárhelyieknek erre nem kellett április végéig, május elejéig várniuk, hiszen a helyi strandfürdő be sem zárt, egész télen, kora tavasszal fogadta a vendégeket. Ez már évtizedes hagyomány, és sokan élnek is ezzel a lehetőséggel.
– Hetente négyszer-ötször eljövünk úszni – mondta a bejáratnál, már útban hazafelé a 71 éves Pap Sándor –, jó a strand vize, kellemes a környezet, csak az a baj, hogy sokat javítgatják.

– Az valóban bosszantó egy kicsit – értett egyet Pap Sándorral a 64 esztendős Kispál János –, mindig reparálnak valamit, de biztos muszáj. Jómagam télen is lejártam, az egészségem miatt is fontos a mozgás.
A nap nyarat idézően sütött, az egyik medencében kéken, a másikban barnásan (gyógyvíz) fodrozódott a karcsapások, a lábtempók nyomán a víz. A padokon, nyug- és napozóágyakon, plédek, törülközők, rejtvények várták lubickoló gazdájukat.

– Idén most vagyok először, eddig a lustaságom tartott vissza – mondta nevetve a 83 éves Borbás Istvánné –, de ezután rendszeresen járok majd. Már hatvan éve töltöm el itt kellemesen az időt, sajnos az ismerősök, a családtagok, a barátok eltávoztak, meghaltak – egyedül maradtam... Azért is szomorkodom, mert húsz évvel ezelőtt még „milliónyian" voltunk április végén, május elején is, de most... Nézzen széjjel, alig lát embert. Pedig nagyon jó itt, én nem is leszek hűtlen a strandhoz, imádok úszni.

Párok, családok is szívesen látogatják a vásárhelyi strandfürdőt. De a kicsik hamar elfáradnak, elpillednek, akárcsak a másfél éves Levente, aki édesdeden szundított a babakocsiban. Édesanyjával, Bussy Abigéllel távolabb is mentünk, nehogy felébresszük.

Újdonságok, nyitva tartás

A hódmezővásárhelyi strandfürdő egész évben nyitva tart és május 1-jétől szeptember 30-áig este 10 óráig várja a látogatókat. Október 1-jétől április 30-áig viszont a fedett uszoda az „ügyeletes" 22 óráig. A bérletesek reggel 6 órától úszhatnak, a fedettben 7, a „nyitott" részen pedig 8 órától működik pénztár. Újdonságok is vannak és lesznek az idén – tudtuk meg Molnár Attilától, a Hód-Strand Kft. ügyvezető igazgatójától. A kacsamedencében a gyerekeknek már felszereltek egy nyakzuhanyt – további élményelemek is várhatóak –, felújították a strandröplabdapályát, és lesz strandfocipálya is, valamint várhatóan június 15-étől minijetski – a gyerkőcök a medencében száguldozhatnak vele – és akkumulátoros kismotor bérelhető majd.

– Férjemmel Esztergom mellől, Úny községből érkeztünk az állattenyésztési kiállításra és ilyenkor mindig nyaralunk, pihenünk egy kicsit. Szeretjük ezt a strandot, mindig jól érezzük itt magunkat. A vize ideális, családias, csendes, jó a hangulat.

A Damaszkuszban született – édesanyja hódmezővásárhelyi –, de közel négy esztendeje Vásárhelyen élő 21 éves Abbasz Ámer az egyik hossz után a medence szélébe kapaszkodva pihent. A szusszanásnyi idő kicsit hosszabbra nyúlt a faggatózás miatt.

– Vásárhelyen tanulok, tetszik a város és a fürdő is. Szívesen járok ide – persze főként társasággal, barátokkal –, most azért vagyok itt, mert nem tudtam otthon mit kezdeni magammal. Jól el lehet tölteni az időt, sportolásra, lazításra ideális. Ki kell próbálni! Én folytatnám is – mondta Abbasz Ámer, s már tempózott is tovább.

Mielőtt megfogadhattam volna a tanácsot – ami az úszásra vonatkozott –, ismerős arcot fedeztem fel: Kásás Zoltán, a HVSC OB I/B-s férfi pólócsapatának az edzője a gyógyvízben ejtőzött.

– Kicsit pipa vagyok, mert egygólos vereséget szenvedtünk a Szombathelytől – mondta a tréner –, remélem sikerül regenerálódnom. Szeretem a vásárhelyi strandot, amikor itt vagyok, mindennap úszok. Még a mínuszuk idején is a nyitott medencében tempóztam. Nagyon jó, fantasztikus a vize, kellemes a környezet, ha már nem leszek itt – de erről még korai beszélni –, ez feltétlenül hiányozni fog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták Vásárhely 2006-os zárszámadását

Kivonultak a közgyűlésről pénteken késő este a szocialista képviselők a zárszámadási rendelet… Tovább olvasom