Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Amerikai autócsodák Mindszenten

Mindszent - A szombaton rendezett hatodik veteránjármű-találkozó nagy sikert aratott Mindszenten: 136 autó és motor – köztük legendás amerikai és orosz gépekkel – jelent meg, és a vasárnap hajnalig tartó programokat több ezren látogatták.
 Győztesek, helyezettek

A járműszépségverseny nyertesei, a zsűri listája, autók: 1. Trombitás Imre, Lada (1976), 2. Pesti Zsolt, VW Karmagia (1969), 3. Ambruzs Zoltán, BMW 1502 (1975); motorok: 1. Kerekes Ferenc, IZS 49 (1949), 2. Kövér Ernő, IZS 350 (1949), 3. Zámbó Zoltán, TLF Pannónia Kuli (1960). A közönség szavazatai alapján a legszebb autó egy 1950-es Chevrolet Pick Up, a legszebb motor a mindszenti Zsolnai Zsolt 1964- es Pannónia T5 típusú járgánya lett.

A mindszenti sportpálya és környéke harmadszor biztosított helyszínt a VI. Magyaro(c)k Fesztivál keretében megrendezett veteránjármű- találkozónak. Akinek rossz volt a lelkiismerete, már a bejárattól ijedten fordult vissza, hiszen egy New York-i rendőrautó nézett vele farkasszemet. A hajnalig tartó ingyenes koncertekig a látogatok száma több ezerre nőtt.

A találkozóra 136 autó és motor regisztrált – a délutáni felvonuláson 111 vett részt, ennyien vonultak végig Mindszent utcáin –, a legnépszerűbbek között az 1930-as évekből való Rolls-Royce, az 1950-es években gyártott, filmekben gyakran szereplő Chevrolet Pick Up említhető, de akadt nézőközönsége a soltvadkerti Somogyi Imre Lincoln Continentaljának és Buick Rivierájának is. Ennél is többen megbámulták a felturbózott Trabantot és a háromkerekűvé alakított kis Polski Fiatot.

Amerikai autócsodák Mindszenten. Fotó: Imre Péter (galéria)

A bográcsokban rotyogott a babgulyás, nyárson sült a malac, versengtek a családok, a vállalkozó kedvűek sörösrekesz-építésben csaptak össze. A Mindszent–Szegvár öregfiúk labdarúgó-mérkőzésen pedig a hazaiak nyertek 5–2-re.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezüst a kórusnak

Ezüst minősítést kaptak a közelmúltban a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjai a Honvédelmi Minisztérium által meghirdetett katonadal-kórusverseny döntőjében Budapesten Tovább olvasom