Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Felgyújtotta a házukat, majd öngyilkos lett

Hódmezővásárhely - Míg felesége aludt, felgyújtotta házukat, majd felakasztotta magát egy idős férfi a vásárhelyi Szent László utcában. Életét már nem tudta megmenteni felesége, akit súlyos égési sérülésekkel mentőhelikopter szállított Budapestre.
Hálóingben, mezítláb rohant kedden késő este segítséget kérni a szomszédoktól a vásárhelyi Szent László utcában a 75 éves Marika néni, miután észrevette: kigyulladt a házuk. „Gyertek, segítsetek, az uram felgyújtotta a házat, és felakasztotta magát!" – kiabálta kétségbeesve az idős asszony – idézte fel tegnap a tragédiát Krajcsovics Lászlóné. Marika néni hozzá csöngetett be segítségért.

– Este 10 óra lehetett, tévét néztem, amikor zajt hallottam. Kimentem az udvarra, csöngettek. Rögtön meghallottam Marika néni hangját. Az utcán láttam, hogy füstöl a házuk. Azonnal kopogtam a szomszédnak, hogy hívja a tűzoltókat – mondta Krajcsovics Lászlóné, aki azt még látta, hogy Marika visszamegy az égő házba, hátha meg tudja menteni férje, a 76 éves János bácsi életét. Az idős férfin azonban a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni. A feleség is sürgős ellátásra szorult, súlyos égési sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel Budapestre szállították.

Krajcsovics Lászlónéék összejártak az idős házaspárral. Magdika szerint szépen éltek. Fotó: Tésik Attila
Krajcsovics Lászlónéék összejártak az idős házaspárral. Magdika szerint szépen éltek.
Fotó: Tésik Attila

– Marika elaludt, János pedig felgyújtotta a házat, majd öngyilkos lett. Pedig szépen éltek. Nemrég ünnepelték az 51. házassági évfordulójukat. Egymással jól kijöttek, a családjukkal nem, de erről nem akarok beszélni. Nem tartották velük a kapcsolatot – tette hozzá a 63 éves Magdika, aki alkalmanként összejárt a házaspárral. – Még arra is kértek, legyünk a párommal a gondviselőjük, de nem vállaltuk – jegyezte meg az asszony, aki úgy tudta, a házaspár pszichiátriai kezelés alatt állt.

Bár a tűzoltók percek alatt a helyszínre értek, a kis ház szobája teljesen kiégett. Még tegnap is érezni lehetett a füstszagot. Az utcára néző ablak fakerete elszenesedett. A szoba falai, a bútorok koromfeketék lettek. A sarki ház közelében néhányan a tragédiáról beszélgettek. Köztük az a szomszéd, aki értesítette a tűzoltókat.

– Nagyon sajnálom az idős házaspárt – jegyezte meg a szomszéd, aki azt kérte, ne írjuk le a nevét. – Ha találkoztunk, köszöntünk egymásnak. Azt viszont hallottam, hogy egészségügyi problémáik voltak, nem gondoltam, hogy ez lesz a vége – mondta döbbenten.

Az idős házaspár családja – érthetően – nem akart beszélni a tragédiáról. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást rendelt el, az eset pontos körülményeit szakértők bevonásával tisztázzák.

Olvasóink írták

 • 2. tündér 2009. november 16. 21:47
  „Ma kérdeztem meg Marika néni is meghalt, elment Jani bácsi után. Folyamatosan érdeklődtem utánuk mert szerettem őket ,bárki bármit is mond.
  Sokat beszélgettem velük és tragédia ami történt!
  Most már együtt vannak és nyugodjanak békében!
  Ők neveztek igy engem: Tündér
  Sajnálom, hogy igy ért véget ez a szép szerelem!!!!!!!”
 • 1. Én2 2009. november 13. 10:18
  „Újítani kellene már, ki a fene szereti napokig nézni ezeket a cikkeket. A szegediek és a kecskemétiek rugalmasabban. De ez vásárhely.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két kerékpárost is elütött a jogsi nélküli ámokfutó

Egy kerékpárost elsodort, egy másikat elütött, majd segítségnyújtás nélkül elmenekült autójával egy 30 éves vásárhelyi férfi kedd este. Tovább olvasom