Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Horgásztó lesz a mocsár helyén

Hódmezővásárhely - Horgásztavat és egyben záportározót, köré pedig szabadidőparkot építene 150-160 millió forintért egy vásárhelyi vállalkozás a lelei úton, Vásárhely közvetlen közelében. Az önkormányzat támogatja az elképzelést, a végső szót ma mondja ki a közgyűlés.
Százötven-százhatvanmillió forintért építene egy úgynevezett záportavat a vásárhelyi Agromeló Kft. A Tóth Sándor és Lőkös Mihály fémjelezte vállalkozás erre a célra kinézett egy, a maroslelei úton, Vásárhely közelében lévő, valamivel nagyobb, mint 6 hektár vizes, mocsaras területet, amely a városi önkormányzat birtokában van.

– A területen – ha Vásárhely is partner ebben – egy három és fél hektárnyi záportavat építenénk meg, melyet a beruházás költségének fejében húsz évig térítésmentesen bérelnénk a városi önkormányzattól. A felmerülő összes költséget is állnánk ez alatt, majd ezt követően a város tulajdonába kerülne a tó, és mindaz, amit ott létrehozunk – mondta lapunknak Tóth Sándor. Hozzátette: elképzeléseik szerint a záportó nem egyszerűen a környék csapadékvizét gyűjtené össze: horgásztóként működve egy szabadidőpark közepén állna. A területen pihenőövezetet alakítanának ki szalonnasütő helyekkel, fából készült pihenőházakkal, parkkal, növényekkel. Hasonló, szabadidős tevékenységre is alkalmas terület egyelőre nincs Vásárhely közelében.

Tóth Sándor ide tervezi a horgásztavat. Ez a hely eddig csak szúnyogot termett. Fotó: Tésik Attila
Tóth Sándor ide tervezi a horgásztavat. Ez a hely eddig csak szúnyogot termett.
Fotó: Tésik Attila

Az Agromeló Kft. arra kérte a városi önkormányzatot, hogy készíttesse el a kivitelezési terveket, s ha ezek rendelkezésükre állnak, máris hozzáfognak a tó és a szabadidőpark megépítéséhez.

Lázár János polgármester támogatja az ötletet. A közgyűlés elé kerülő határozati javaslat szerint a város állja a költségek tíz százalékát, szerződést köt az Agromeló Kft.-vel, s biztosítja a befektetőnek a húsz esztendőre szóló ingyenes használati jogot.

A Kása-erdő is pihenőhely lehet

Évek óta tervezi a vásárhelyi önkormányzat, hogy a Kása-erdőt szabadidőparkká alakítja át, és rendbe teszi. Eddig azonban nem találtak a munkák finanszírozására megfelelő pályázatot. A Kertváros és Kishomok határán lévő erdős területen utoljára szervezett keretek között az úttörőtábor működött nyári iskolai táborként.

Olvasóink írták

  • 2. efje 2008. december 10. 21:49
    „Örülök hogy vannak meg bevállalós emberek. Nincs ezzel semmi baj. Ha a tulaj nem tudja rendbe rakni, akkor más se nyúljon hozza? Egy szép öntözött, vágott gyeppel csodákat lehet művelni. Nagyvonalú gesztus a cégtől hogy 20 év múlva visszaadja a varosnak. Sok sikert!”
  • 1. cs 2008. december 10. 19:33
    „150-160 milliós beruházást akar és nem tud megvenni egy 6 hektáros mocsarat? Ez igen! Meg készíttesse el a város a terveket? Ugyanmáááááááá”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 milliót spórol Vásárhely a képviselői tiszteletdíjakon

Hódmezővásárhely - Úgy tűnik, elsősorban az alapítványok a vesztesei a tiszteletdíj drasztikus csökkentésének Vásárhelyen. Vásárhely évi 50 millió forintot spórol meg a képviselői tiszteletdíj-csökkentéssel. Tovább olvasom