Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Százévesen se szed gyógyszert Rozika néni

Hódmezővásárhely - Az egészségével semmi probléma nincs, gyógyszert nem szed, csak az apró betűt nem bírja elolvasni az újságban a vásárhelyi Kulcsár Jánosné, Rozika néni, akit csütörtökön köszöntöttek századik születésnapján. Legszívesebben tinédzserkorára emlékezik, amikor szülőhelyén, Gádoroson a falu szépévé választották.
Özv. Kulcsár Jánosné Dongó Rozália tegnap ünnepelte századik születésnapját, ebből az alkalomból a város képviselői is felköszöntötték. Almási István alpolgármester oklevelet, virágcsokrot és ajándékkosarat nyújtott át Rozika néninek otthonában, és felolvasta Lázár János polgármester üdvözlő, köszöntő sorait. A város első embere megemlítette: legtöbbünknek az eltelt évszázad „csak" történelem, háborúkkal, forradalmakkal, tragédiákkal, örömteli eseményekkel, neki az élet – és jó egészséget kívánt minden vásárhelyi nevében. Előkerült a pezsgő – az ünnepelt is kortyolt – és a torta is, utóbbin ott virított a szám: 100.

Rozika nénit Almási István alpolgármester köszöntötte századik születésnapján. Fotó: Tésik Attila
Rozika nénit Almási István alpolgármester köszöntötte századik születésnapján.
Fotó: Tésik Attila

Az egészségével semmi probléma nincs: egy szem gyógyszert sem szed, csupán a hallása romlott el az utóbbi időben, és az apró betűt nem bírja elolvasni az újságban. De 92 éves korában még gumicsizmát húzott, és az árokban sarlóval levágta a füvet, mondván: „Hogy néz ki a ház ilyen gondozatlanul?". Két évvel később pedig tizenkét tepsi hamismézes süteményt készített a kishomoki Rotary-gyermektábor lakóinak. Legkedvesebb emléke tinikorából származik:

– Sohasem felejtem el, hogy tizenhat évesen falu szépének választottak egy nagy ünnepségen, Gádoroson – mondta Rozika néni –, minden legény velem akart táncolni. Azóta kicsit eljárt felettem az idő, most vagyok százesztendős. Nagyon örülök, és köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsótér István visszakapta korábbi irodáját

Mindszent - Képviselő-testületi határozattal szerdán visszaköltöztették Mindszenten eredeti helyére, az emeletre a városházán Zsótér István irodáját. Tovább olvasom