Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Tavasszal jönnek a munkások Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Nyertes pályázatnak köszönhetően felújítják a vásárhelyi Munkácsy Mihály utca 2. szám alatti társasház tetőszerkezetét.
A 16 lakás tulajdonosának nem kell a zsebébe nyúlnia, ugyanis a költségek egy részét az állam, illetve az önkormányzat állja, a fennmaradó összeget pedig fedezi a most lejárt lakás-előtakarékossági szerződésük. A tető hő- és vízszigetelését tavasszal kezdik az 1970-ben épült házon.

Panelprogram

A városban nem a Munkácsy utcai társasház az egyetlen, melynek lakói sikeresen pályáztak. Tavaly a Bajcsy-Zsilinszky utca 53. és a Csengettyű köz 2–4. számnál is felújították a tetőt. Az idén pedig a 15 lakásos Lehel utca 14. szám alatt fejeztek be egy hasonló munkát.

Kószó Péter alpolgármester tegnap délelőtt felkereste a vásárhelyi Munkácsy Mihály utca 2. szám alatti társasházat, mivel a lakóközösség sikeresen pályázott az épület tetőszerkezetének felújítására. Az alpolgármester elmondta, hogy a közgyűlés szeptemberben elfogadta a beruházáshoz való hozzájárulást. Ennek köszönhetően a költségek egyharmadát, 1 millió 732 ezer 600 forintot az önkormányzat állja.

Ugyanennyi pénzt biztosít az állam is, mivel a Munkácsy utcaiak az iparosított technológiával épült lakóépületek felújítására adták be pályázatukat. A 16 lakásos társasházban élőknek szerencséjük is van. Ugyanis nemrég járt le a lakás-előtakarékossági szerződésük, így a rájuk háruló egyharmadnyi költséget ez, illetve a számlájukon lévő mintegy egymillió forint fedezi.

– A ház még 1970-ben épült téglából. Az eltelt több mint 35 év alatt a tető mindössze egyszer lett felújítva, így már nagyon ráfér egy újabb – tudtuk meg Borsi Róbert megbízott közös képviselőtől.

A tetőre már ráfér a nagygenerálozás – mutatja Borsi Róbert közös képviselő. Fotó: Tésik Attila

A lakók fele nyugdíjas, így nagyon fontos számukra, hogy minél olcsóbban oldják meg a munkákat. Egyikük, Köntös Istvánné intézte a program pénzügyi teendőit.

– Tíz évvel ezelőtt költöztem a házba. Jól emlékszem rá: gyermekkoromban még egy tó, a Hód-tó állt a helyén. Aztán szép sorban felhúzták ide az épületeket – árulta el Marika néni, aki ötven esztendőn át tanított Orosházán, Nagymágocson és Mártélyon, tavaly pedig átvehette a pedagógusoknak járó aranydiplomát.

Az idős asszony örül a felújításnak, hiszen a rossz állapotban lévő lapos tetőn egy-egy nagyobb eső után megáll a víz. A hő- és vízszigetelésnek köszönhetően azonban megoldódik a problémájuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradásnak és netezőknek ad helyet az olvasókör Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az országban mintegy harminc-harmincöt olvasókör működik – ebből… Tovább olvasom