Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

12 milliárdos vízügyi beruházás indul Baján

Gazdálkodásunk eredményeként a város pénzügyileg stabilabb, mint egy esztendővel ezelőtt - mondta Zsigó Róbert.
Baján több vízügyi beruházás várható az idén, egyebek mellett árvízvédelmi, szennyvízcsatorna-fejlesztési és ivóvízminőség-javító program is elindul csaknem 12 milliárd forint értékben - közölte Zsigó Róbert polgármester.

A fideszes politikus kiemelte, a korábbi konstrukciótól lényegesen kedvezőbb formában tudják elvégezni a Sugovica magasparti szakaszának megtámasztási munkálatait.

"Míg az előző konstrukcióban több mint 400 millió forintos önerőt kellett volna biztosítanunk, az idén elnyert pályázat keretében, saját forrás nélkül, közel 2,3 milliárd forintból tudjuk elvégezni e munkát" - tette hozzá.

A politikus a térség szempontjából fontos beruházásként értékelte, hogy kora tavasszal megkezdődnek Baján is a szennyvízcsatorna-hálózat építési munkái, amelyek 5,5 milliárd forintból valósulnak meg. Az átadás után Sükösddel, Érsekcsanáddal és Vaskúttal együtt teljes lesz a csatornázottság.

Beszámolt a Baján és a térségben 5,9 milliárd forintból elkezdődő ivóvízminőség-javító programról, amely teljes kormányzati támogatást kapott.

Szólt arról, hogy 2014-ben a közel 2 milliárd forintért megvalósuló idegenforgalmi infrastruktúra-fejlesztésnek köszönhetően ki tudják használni a Sugovica-parti természeti adottságait.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy 2013-ban is fontos beruházások valósultak meg. Átadták a 126 millió forintból teljesen megújult Lőkert sori óvodát, elkészült a teljesen új kajak-kenu ház. Több mint 500 millió forint összegű beruházással megvalósult a Városháza, valamint az Ifjúsági Szálló, a Radnóti és a Szenes utcai kollégium épületenergetikai korszerűsítése és 319 millió forintból megépült a Baja és Vaskút közti kerékpárút is. Zsigó Róbert a bajai és a bácskai emberek biztonságos egészségügyi ellátása szempontjából kiemelkedő jelentőségűnek nevezte a Bajai Szent Rókus Kórház 4 milliárd forintos fejlesztését.

Baja töretlenül fejlődik, "gazdálkodásunk eredményeként a város pénzügyileg stabilabb, nagyobb mozgástérrel rendelkezik, mint egy esztendővel ezelőtt" – hangsúlyozta a politikus, jelezve, hogy a város adósságának több mint 60 százalékát 2013-ban, a maradékot 2014. február végéig vállalja át a kormány.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mercedesszel közös standon a Kecskeméti Főiskola az Educatio kiállításon

A felsőoktatási intézmények legnagyobb seregszemléjét idén január 16-18. között rendezik meg a Papp… Tovább olvasom