Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Édes csoki: Zöldhullám a nagykörúton

Kecskemét - Akárki akármit mond, igenis végig lehet menni a nagykörúton úgy, hogy az ember felkapaszkodik a zöldhullámra, és meg se áll a végéig.
Ez a csoki keserűnek indult, de aztán megédesedett. Régebben gyakran tapasztaltam, és több ismerősöm is panaszkodott, hogy a Bethlen körúton nincsenek összehangolva a lámpák. Mire az ember egyiktől a másikig elér, százból százszor pirosat kap. És ebben nem csak az a bosszantó, hogy megakad a lendület, füstölög a sofőr, hanem a kipufogó is ugyanazt teszi (mármint nem elakad, csak füstölög), és a feleslegesen büfögi tele a levegőt szén-dioxiddal.

Kocsiba vágtam magam, meg egy fényképezőt és egy stoppert, hogy én bizony, lemérem és lefotózom, ahogy az autók meg-megakadnak a piros lámpáknál. Elindultam a Széchenyi körúton a Bethlen felé. Ám legnagyobb meglepetésemre a délutáni csúcsban úgy végigmentem a nagykörúton, hogy egyetlen helyen kaptam csupán pirosat, a Kurucz körút és a Szolnoki út kereszteződésében. Mondjuk a Kurucz körúti útszélfelbontás annyira katasztrofális, hogy az már ezer éves avas mogyoróként kerülne bele ebbe az édes csokiba. Így aztán most kihagyom belőle. Szóval mondhat bárki bármit, a szabályokat betartva is meg lehet lovagolni a zöldhullámot úgy, hogy nem dob le a hátáról!

Összehangoltan működnek a lámpák a Bethlen körúton.
Összehangoltan működnek a lámpák a Bethlen körúton.

Csenki és a Csokigyár

Vadonatúj rovatunkban Csenki Csaba kollégánk arcpirító és szívmelengető városi jelenségeket dug az orrunk alá: kapunk édes és keserű csokit is, éppen olyat, amit az aktuális bonbonos doboza rejt.

 
Ezen felbuzdulva a kiskörutat is leteszteltem, és ott is ugyanez a helyzet. Szabályokat betartva, TÜRELMESEN! végig el lehet kapni a zöldet. Persze avas mogyoró itt is lehet. Mert valami miatt a kecskemétiek úgy vannak a két sávval, hogy aki valahol, valamikor egyszer majd jobbra szeretne lekanyarodni, már az út elején a jobb oldali sávba áll be. Így gyakran megesik, hogy a belső sáv majdnem üres, míg a külsőn dugó alakul ki. Ha meg belül indul, és sávot akar váltani, kürtszóval ünneplik, és integetnek neki.

A kiskörúton is van zöldhullám, de nem könnyű feljutni, ha nincs lámpa.
A kiskörúton is van zöldhullám, de nem könnyű feljutni, ha nincs lámpa.

A körutakon tehát lámpailag teljesen rendben vannak a dolgok. Ha valaki egyszer bejutott. Ám, ha nem lámpás utcából kíván behajtani (pl. a Bajcsy-Zsilinszky utcáról, vagy a Hotel Uno felől), na, ott már megint keseredik a helyzet. De nem erről szól ez most. Hanem arról, hogy működő lámpák esetén, szabályosan közlekedve, kellő türelem mellett nem kell minden lámpánál megállni és füstölögni. És ez nagyon jó!

Olvasóink írták

 • 8. demeterkornel 2011. március 20. 00:50
  „Nem olyan rossz ez a cikk gyerekek! Szerény véleményem szerint a ritmuson, a gördülékenységen, és a szavak megválasztásán lenne még mit csiszolni. A stílus kialakulóban van, úgy gondolom, hogy egész kellemes lesz, ha elnyeri végső formáját.
  Ha azonban egy cikk ironikus, esetleg humoros hangvételű, akkor legyen egész végig az, vagy ha nem megy, akkor utólag érdemes átfogalmazni az ironikus részeket, ha úgy tetszik, elvenni az élüket. Vagy éppen fordítva: addig csinálni, amíg mindenhová be nem sikerül csempészni egy kis humort, vagy iróniát. Saját tapasztalatom: Ha nem megy, akkor rá kell hagyni, és másnap folytatni, vagy fel kell bontani egy üveg bort! :-)”
 • 7. DaveSteve 2011. március 20. 00:33
  „Niagara + forteam, azt hiszem "savanyú a szőlő", mert a stilustokból ítélve semmilyen közérdekú dologról még három értelmes mondtatot sem tudnátok leírni.
  Különben ez a cikk is olyan, mint a TV, .... ha nem tetszik a műsor, el lehet kapcsolni másik adóra, ....
  <moderálva..>”
 • 6. niagara 2011. március 19. 19:41
  „Gusztustalan az egész cikk hangvétele, olyan mintha általános iskolások szakköri írása lenne; folyik belőle a csöpögés és a seggnyalás keveréke. Mindig megbánom, ha beleolvasok a szebb múltat is megélt Délmagyarba.”
 • 5. forteam 2011. március 19. 18:42
  „Egy nagy szar az egész, azt hiszem nem is fogom olvasni ezután.
  Inkább a Petőfi népét olvasom.”
 • 4. QM 2011. március 19. 18:29
  „Én is szegedi vagyok, de sem zavar a kecskeméti cikk :)
  Azért, mert KK, ott is vannak rendesek, meg tukkók.... Szegeden is ugyanez van...
  Kecskeméten az a mák, hogy ott már 1000 éve nem mennek át a nemzetközi kamionok és azok a rendes külföldiek... mi még élvezzük pár hónapig :D”
 • 3. DaveSteve 2011. március 19. 16:16
  „1. Gusztustalan cikk - írod. Megmagyaráznád mi benne a gusztustalan? Talán az, hogy Te nem tudnál ilyent összehozni, és akkor dögöljön meg a szomszéd tehene???
  2. forteam!
  Van a portálnak egy fejléce, onnan lehet csemegézni a témakörök és városok között. Ha van egered, kattints Szegedre, Vásárhelyre és Makóra, Szentesre, ... és rögtön nem kell a kecskeméti cikkeket olvasni. A kecskemétiek is Dél-Magyarországos laknak, és ha azokat érdekli a városok, akkor azt is olvashatják.”
 • 2. forteam 2011. március 19. 11:08
  „A szegedi, Csongrád megyei Délmagyar oldala, miért van tele Kecskeméti cikkekkel?
  Kit érdekelnek Szegeden a kecskeméti városi gondok?
  Lassan nem is olvasom ezt az oldalt.
  Nincs elég szegedi hír?
  Tudnék ajánlani néhány témát.
  Elég fura dolog ez, h olyanokkal töltik ki a honlapot, amihez semmi közünk.
  Ennyi erővel lehetne Bajáról, Békéscsabáról, stb is cikkezni, de az sem érdekelne egy szegedit.”
 • 1. niagara 2011. március 19. 09:30
  „Gusztustalan cikk!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyagya szabadrúgásgólja döntött a ZTE ellen - galéria

A KTE-Ereco labdarúgócsapata 40 percig emberelőnyben játszva, de vért izzadva verte a tíz emberrel nagyot küzdő Zalaegerszeget a Monicomp Liga 20. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. Tovább olvasom