Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Halálos baleset a vasúti átjáróban - galéria

Kecskemét – Egy 58 éves olasz állampolgárságú férfi vesztette életét abban a személygépkocsiban, amely vonattal ütközött szerda délelőtt Kiskunhalas határában.
Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a delmagyar.hu-t arról tájékoztatta, hogy a tragikus baleset 9 óra 40 perckor történt Kiskunhalas határában. A Kiskunhalas helységtáblától nem messze, az 5402-es számú útról egy bekötőszakasz vezet az egyik helyi tanyagazdasághoz, melyet egy vasúti átjáró keresztez. Itt hajtott rá a sínekre – vélhetően a fénysorompó piros jelzése ellenére – személygépkocsijával egy olasz állampolgárságú férfi, majd az érkező vonatszerelvény elgázolta.

Tragédia a vasúti síneken Kiskunhalasnál - KÉPGALÉRIA

 A baleset következtében az 58 éves külföldi a helyszínen elhunyt. A rendőrség még vizsgálja a pontos körülményeket, és hogy valóban működött-e a fénysorompó.

A sofőr nem élte túl a nagy erejű ütközést (Fotó: halasmedia.hu)
A sofőr nem élte túl a nagy erejű ütközést (Fotó: halasmedia.hu)

Friss:

A Kiskunhalas-Kiskunfélegyháza vasútvonalon közlekedő személyvonaton nem sérült meg senki - közölte a Mávinform az MTI-vel. Az ütközés következtében a gépkocsi a mozdony alá szorult.

A mozdony maga alá gyűrte az olasz férfi kocsiját (Fotó: halasmedia.hu)
A mozdony maga alá gyűrte az olasz férfi kocsiját (Fotó: halasmedia.hu)

A roncsok eltávolításig szünetel a forgalom az érintett szakaszon. Az utasoknak Kiskunhalas és Harkakötöny között vonatpótló autóbuszra kell átszállniuk, emiatt 10-15 perces késésre kell számítaniuk. A közlekedés a megsérült szerelvény elvontatása után, körülbelül 2 óra elteltével indulhat újra.

Olvasóink írták

 • 11. h375317 2010. december 22. 23:20
  „7. theseus 2010.12.22. 18:49
  Ideje lenne már rendes sorompót csinálni minden átjáóba. Ha szembe süt a nap, alig lehet látni a fényjelzést. Ha nincs rá pénze a MÁV-nak, akkor egyéb forrásokból kellene erre költeni, önkormányzati, megyei, állami vagy akár EU-s pénzből.
  Sok balesetnek volt már ez az okozója, gyakran külföldiekkel, akik nincsenek hozzászokva a magyar, kőkorszaki viszonyokhoz. Még jó, hogy fénysorompó legalább van, aztán vagy működik, vagy nem, ilyenkor lehet vizsgálni.

  Azt javaslom, hogy ballagjál át Romániába és nézd meg alaposan, hogy ott milyen fénysorompók vannak! Sírni fogsz mikor rájössz, hogy a miénk igenis fénysorompó, míg azok ...
  És ha működik akkor nem kell szétnézni? Nem legyünk már ennyire korlátoltak. Majd legközelebb te se nézez szét, ha teli zöldet mutat egy közl. lámpa és b_szsál el pár gyalogost! aztán meg kend az egészet a lámpára...”
 • 10. Joda 2010. december 22. 22:22
  „Mi az, hogy megérdemelte???? Úristen, miket olvasok...
  A halált senki nem érdemli meg.
  A másik dolog meg az, hogy minden esetben szét kell nézni a vasúti átjáróban, nem ciki!
  A sorompó fehér jelzése csak azt tudatja velünk, hogy működik a lámpa, nem szabad 100%-osan a gépekbe hinni!!!!!!
  Ennek ellenére nem biztos, hogy fehéren villogott, csak most írtam egy dolgot, még mielőtt bárki belekötne.
  Jah, meg aki kitalálta, hogy át lehet száguldozni a vasúti síneken az egy hülye állat!”
 • 9. marque 2010. december 22. 21:12
  „Theseus, te tényleg gyöktörzs vagy. A Kresz mit mond, hogyan kell a működő fényjelzés ellenére is meg közelítni a vasúti átjárót?!? Na és ha nem működik?!?”
 • 8. Moon 2010. december 22. 19:54
  „Kedves Theseu!
  Már bocsáss meg de ekkora sületlenséget rég olvastam. Miért? Mert ha magad is elismered azt a tényt, hogy egyértelműen nem tudsz meggyőződni a fénysorompó működéséről (bár ez marhasag) akkor nem hajtasz Schumacher módjára a az átjáróba. Ergó kellő körültekintéssel közelítessz az átjáróhoz körülnézel és ha látod a fénysorompót miszerint piros akkor rálépsz a fékre. Ennyi az egész nehogymár a napsütést okold azért mert valaki állatmódjára közlekedik. Mondom ezt azért mert ezeket az önjelölt Fittipaldikat én szoktam letakarítani a sínekről, mindig én vagyok az erősebb (kivéve a kamiont) felesleges kipróbálni elhiheted.
  Még valami én is vezetek autót valahogy nekem még nem volt késztetésem arra, hogy egy tilos jelzést adó fénysorompó ellenére behajtsak az átjáróba akár van csapórúd akár nincs. Még napsütésben sem.
  Márpedig a fényjelzést lehet látni, csak figyelni kell! Érted?
  Nem kell itt a napsütéssel meg a felhőkkel esetleg a széljárással példálozni.
  Felelősség tudat ennyi!”
 • 7. theseus 2010. december 22. 18:49
  „Ideje lenne már rendes sorompót csinálni minden átjáóba. Ha szembe süt a nap, alig lehet látni a fényjelzést. Ha nincs rá pénze a MÁV-nak, akkor egyéb forrásokból kellene erre költeni, önkormányzati, megyei, állami vagy akár EU-s pénzből.
  Sok balesetnek volt már ez az okozója, gyakran külföldiekkel, akik nincsenek hozzászokva a magyar, kőkorszaki viszonyokhoz. Még jó, hogy fénysorompó legalább van, aztán vagy működik, vagy nem, ilyenkor lehet vizsgálni.”
 • 6. queenmargareth 2010. december 22. 17:47
  „ilyenkor senki nem gondol arra, hogy min megy keresztül egy mozdonyvezető, az utaskísérő, az utasok?”
 • 5. Beroesz 2010. december 22. 14:29
  „Ez december eleje óta a sokadik eset. Csoda, hogy csak most lett halott.

  Dec 20; Pénzszállító autó, Bágyogszovát, 2 sérült.
  Dec 19; Személyautó, Hódmezővásárhely, 1 sérült
  dec 17, személyautó, Tószeg; nincs sérült
  dec 14. személyautó; Vitnyéd, nincs sérült
  dec 8, személyautó; Hódmezővásárhely, nincs sérült
  dec 7; személyautó, Somlóvásárhely; nincs sérült
  dec 5 motorkerékpár, Hódmezővásárhely, egy sérült”
 • 4. flexsnake*** 2010. december 22. 13:30
  „már 50 felett sem ismerik a kreszt.”
 • 3. szabozoli22 2010. december 22. 12:31
  „Nemtudom sajnálni, megérdemelte a másik két társával együtt akik az elmúlt napokba hajtottak a vonat elé.”
 • 2. Hannababa 2010. december 22. 12:15
  „hmm csak az erősebb győzőtt,ha a jelzőlámpa pirosat mutatott,akkor mi a fenének kell átmenni a sorompon,lehet azt hitte h ő az erősebb...”
 • 1. deszkás 2010. december 22. 11:25
  „Én úgy tudom az autó volt csak olasz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittasan gyújtott be a kályhába – meghalt

Egy összeégett holttestet találtak a tűzoltók egy kedd éjszaka kigyulladt lakóház maradványai között a Bács-Kiskun megyei Szeremlén. Tovább olvasom