Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Megkezdődött a tudósház építése

Ma még lerobbant laktanya-épület, jövő ilyenkor korszerű tudósház áll majd a Kecskeméti Főiskola kollégiumai mellett a homokbányai városrészben.
Az 1,2 milliárd forintos beruházás a legjelentősebb eleme annak a sokrétű uniós fejlesztési projektnek, amelyet a főiskola a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatásával hajt végre 32 hónap alatt.

Egyelőre siralmas képet mutat az egykori laktanya-épület, de a látványtervek segítenek elképzelni, hogy milyen is lesz a Kecskeméti Főiskola új tudósháza a homokbányai városrészben, ahol már működik két színvonalas, szintén laktanyából kialakított kollégiuma a főiskolának.
Földesi Gabriella projektmenedzser hangsúlyozta, a tudósház egyszerre lesz hallgatói és oktatói-kutatói központ, ahol a főiskola helyet biztosít a tudomány világa iránt érdeklődő fiatalok (középiskolások, hallgatók, fiatal kutatók) számára, de alkalmas lesz hazai és külföldi oktatók, kutatók fogadására, valamint főiskolai kutatók, doktoranduszok elhelyezésére és eredményeik bemutatására. Az új épület lehetőséget teremt a hallgatói szolgáltatások bővítésére, multifunkcionális tereivel pedig hozzájárul a főiskolások közösségeinek formálódásához.

Ma még lerobbant laktanya-épület, jövő ilyenkor korszerű tudósház áll majd a Kecskeméti Főiskola kollégiumai mellett.
Ma még lerobbant laktanya-épület, jövő ilyenkor korszerű tudósház áll majd a Kecskeméti Főiskola kollégiumai mellett.

A jelenlegi épületet a kollégiumokat is tervező Farkas Gábor tervei alapján emeletráépítéssel és egy üvegfalú lépcsőházzal bővítik, így összesen 3500 négyzetméternyi alapterület áll majd rendelkezésre. Az alagsor a rekreáció színtere lesz, az első szinten multifunkcionális tér, kiállítóterem és szekciótermek, a második szinten kutatói apartmanok, a harmadik szinten többek között junior tudósklub, menedzser office, energia pont, olvasásklinika, a negyedik szinten pedig médiacentrum és könyvtár is szerepel a tervekben.

A napokban megtartott munkaterület-átadáson a kivitelezést nyílt közbeszerzési eljárásban el-nyerő Strabag-MML Kft. képviselője Földesi Gabriella projektmenedzsertől jelképesen átvette az épület látványtervét. A tudósház műszaki átadására a tervek szerint 2011. április 15-én kerül sor, az informatikai infrastruktúra kialakítását és a bútorozást követően jövő év augusztus 20-án lesz az épület ünnepélyes avatása.

A tudósház a Műszaki-természettudományi tudásbázis infrastruktúrájának fejlesztése a Kecskeméti Főiskolán című 2,57 milliárd forint összköltségű projekt legjelentősebb eleme. Az elmúlt másfél évben elkészült többek között a GAMF Kar infotere és hegesztő műhelye, a Tanítóképző Főiskolai Kar természettudományi központja, valamint a Kertészeti Főiskolai Kar Környezetvédelmi és Kertészeti Élelmiszeralapanyag-vizsgáló Laboratóriuma.

A 32 hónapos projekt a 18. hónapnál tart és gyakorlatilag már csak a tudósház építése van hátra, hogy a Kecskeméti Főiskola sikerrel zárhassa történetének legnagyobb szabású fejlesztési projektjét.

Olvasóink írták

  • 1. Cactus 2010. szeptember 17. 19:12
    „nah ja...biztos szuper lesz ;) ...

    csak kicsit rosszul indult...a netkábelt sikeresen kiszakították :S ...

    mondjátok, h van már net HB-n :´(

    és ráfér a laktanyára a totális felújítás, beruházás :D ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyújtották az ellopott Suzukit

Elloptak, majd felgyújtottak egy Suzuki típusú személygépkocsit vasárnap hajnalban a Bács-Kiskun… Tovább olvasom